Tort Chitara

de Miha in Torturi, 22 Feb 2012 | 3653 vizualizari

 

Un tort cu crema de ciocolata, cu care l-am sarbatorit pe Sergiu, baietelul unor prieteni foarte dragi noua. Pe Sergiu il stiu de bebelus, cel mai frumos bebelus ce l-am vazut eu vreodata (pana la ai mei, evident :)))) ), copilul ce m-a facut sa-mi doresc sa am si eu copiii mei. :) Si cum imi este atat de drag, n-am putut refuza provocarea de a-i face un tort in forma de chitara, cea mai noua pasiune a sa.

Nu am poze multe, dar am martori ca a fost bun. :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru corpul chitarei:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • pudra de portocale
  • Pentru grif:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • pudra de portocale
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • ~100 ml apa
  • Pentru punte, cap si gaura de sunet
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • Pentru lateralele chitarei
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao neagra
  • Pentru corpul chitarei:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cafea solubila (ness)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Chitara:

Corpul chitarei:

Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se mixeaza apoi pana compozitia devine cremoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se incorporeaza bine si se topeste. Urmeaza apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si pudra de portocale.

Compozitia obtinuta o turnam in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru grif am copt inca un blat din aceleasi ingrediente si cantitati. Am taiat o fasie, iar restul de blat l-am folosit la o prajitura pe care cred ca am sa v-o arat curand.

Crema:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se da la frigider pentru cateva ore, pana se raceste foarte bine si se intareste.

Se mixeaza putin pana crema devine pufoasa, apoi se incorporeaza si mascarponele ce l-am mixat separat cu zaharul vanilat.

Zaharul se caramelizeaza apoi se "stinge" cu apa. Se lasa la racit, pana se topeste caramelul.

Blatul se decupeaza pentru a forma corpul chitarei, apoi se taie in doua. La fel vom proceda si cu fasia pentru grif.

Vom insiropa blaturile, apoi  vom pune crema intre ele. Dam la loc racoros pana vom pregati frisca si crema pentru ornat.

Inainte de a orna tortul il vom imbraca intr-un strat subtire de frisca. (~ 100 ml)

Pentru punte, cap si gaura de sunet:

Topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Omogenizam si lasam la racit.

Pentru lateralele chitarei

Frisca se mixeaza pana devine pufoasa, apoi se adauga cacaoa si se omogenizeaza.

Pentru corpul chitarei:

Frisca se mixeaza pana devine pufoasa, apoi se adauga cafeaua si se omogenizeaza.

 

COMENTARII (43)

Ina 1

23.02.2012, 19:49

Aseara vine Mutulica si-mi zice: "baaa, ce tort a facut Miha! O chitara! " ))))) Mi-am adus aminte ca eu nu l-am vazut si-am trecut acum sa-l admir si eu
Felicitari!

Miha 1

23.02.2012, 21:32

E belea Mutulica!

Multumesc Ina!

Miha 1

23.02.2012, 21:33

Multumesc Gabyta!

Ce melodie vrei?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04