Tort cifra unu

de botcrina in Torturi, 26 Feb 2012 | 2648 vizualizari

 

Acest tortuleţ l-am facut când a împlinit copilaşul meu un anişor.

 

INGREDIENTE

  • Blaturile
  • 8 ouă
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri făină
  • 8 linguri zahăr
  • puţină zeamă de lămâie
  • Umplutura
  • cremă de vanilie din comerţ
  • 250 ml lapte fiert şi răcit
  • 4 linguri zahăr
  • Siropul
  • o fiolă esenţă de rom
  • 4 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 200 ml apă călduţă
  • Decor
  • frişcă lichidă
  • feliuţe de mandarine
  • struguri
  • bombonele decorative

 

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cifra unu:

Pregătim două forme de chec, le ungem cu unt sau ulei şi le tapetăm cu faină.

Separăm 4 ouă, gălbenuşurile le amestecăm cu jumătate din plicul de praf de copt şi stingem cu puţină zeamă de lămâie. 

Batem albuşurile spumă tare, apoi adăugăm 4 linguri de zahăr (continuăm să batem până se topeşte  zahărul), apoi 4 linguri de făină şi la final gălbenuşurile. Amestecăm uşor de jos în sus până se omogenizează compoziţia, după care o turnăm în tava de chec, şi o punem la copt.

Repetăm aceaşi operaţune şi cu al doilea blat.

Când s-au răcit blaturile, le luăm şi începem să asamblăm tortul. Primul blat îl tăiem în două, însiropăm partea de jos apoi punem cremă, acoperim cu cealaltă jumătate, o însiropăm şi o punem de o parte.

Din al doilea blat tăiem oblic pe grosime o bucată, astfel încât să se potrivească cu celălalt blat întreg, apoi procedăm la fel ca şi cu primul în privinţa tăiatului în două, a însiropatului şi a umpluturii.

Punem cremă între cele două blaturi şi le alipim astfel încât să obţinem cifra unu, după care le acoperim cu frişcă bătută, apoi ornăm cu felii de mandarine, struguri, şi bombonele decorative.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cifra unu-0
Tort cifra unu-1
Tort cifra unu-2

COMENTARII (19)

silvi0ara 1

27.02.2012, 15:49

La multi ani!

MotanLaOale 1

27.02.2012, 19:38

La multi ani!

botcrina 1

28.02.2012, 16:59

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04