Tort ciocolatos

de Catalinaflorea in Torturi, 18 Mar 2015 | 1891 vizualizari

 

L-am facut pentru ziua mea anul trecut(19 ani).Am mai avut o pagina pe bucataras dar am pierdut-o,asa ca am sa il postez din nou.E cel mai ciocolatos tort pe care l-am mancat,nu numai crema ci si blatul e plin de ciocolata fina.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 300g zahar
  • 250g faina
  • un pliculet praf de copt
  • 85 g cacao
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua mari (3 daca sunt mai mici)
  • 250 ml smantana sau iaurt gras
  • 120g unt topit
  • 250 ml cafea cu lapte (sau cacao cu lapte)
  • Pentru crema:
  • 400g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 200ml smantana lichida (frisca lichida)
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri unt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

In bolul de la mixer punem ouale, smantana, zaharul si untul topit. Le amestecam bine, 5 minute la viteza medie, apoi punem faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua, amestecam bine. La final punem cafeaua cu lapte si amestecam pana avem o compozitie omogena, pe care o turnam in mod egal in cele 2 tavi pregatite. Coacem blatul 20-25 min sau pana trece testul scobitorii. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca la temperature camerei, apoi il invelim in folie alimentara si il lasam peste noapte.

Tocam ciocolata si o punem intr-un vas mare. Intr-o craticioara punem frisca, zaharul, mierea si untul. Aducem pana la punctual de fierbere, pana cand untul e topit complet si frisca e fierbinte. Turnam peste ciocolata, lasam sa stea 2 minute, apoi amestecam cu telul pana avem o crema lucioasa si toata ciocolata e topita. Dam la frigider peste noapte, iar dimineata nu ne ramane decat sa umplem tortul si sa il imbracam in ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort ciocolatos-0
Tort ciocolatos-1
Tort ciocolatos-2

COMENTARII (20)

dantes 1

21.03.2015, 09:02

Delicios!

Carmen 1

25.03.2015, 11:11

ador ciocolata

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 16:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04