Tort clasic de ciocolata

de daniastefania in Torturi, 19 Sep 2015 | 777 vizualizari

 

Cel mai bun tort simplu de ciocolata. Usor de facut si se topeste in gura. Cui ii place ciocolata si nuca trebuie neaparat sa incerce reteta. Veti fi cuceriti imediat si va deveni o reteta pe care o veti repeta iar si iar.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt
  • 225 gr ciocolata
  • 375 gr zahar
  • 6 oua
  • 225 gr nuca macinata
  • 75 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta vanilie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort clasic de ciocolata:

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu untul si zaharul cam 5 minute. Se adauga ciocolata, pe care o topim in prealabil pe bain-marie. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam nucile macinate. Amestecam din nou. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie. Amestecam bine totul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga la compozitia anterioara, amestecand usor. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 160 grade C timp de 50 minute. Se face proba scobitorii. Scobitorea trebuie sa fie putin umeda de ciocolata. Se lasa tortul la racit. Se va lasa putin la mijloc, iar marginile vor crapa putin. Un tort absolut delicios! Merita incercat! Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice ciocolata doriti. Eu am folosit 125 gr amaruie si 100 gr cu lapte.

RETETA IN IMAGINI

Tort clasic de ciocolata-0
Tort clasic de ciocolata-1
Tort clasic de ciocolata-2
Tort clasic de ciocolata-3
Tort clasic de ciocolata-4
Tort clasic de ciocolata-5
Tort clasic de ciocolata-6
Tort clasic de ciocolata-7
Tort clasic de ciocolata-8
Tort clasic de ciocolata-9
Tort clasic de ciocolata-10

COMENTARII (6)

daniastefania

daniastefania 1

19.09.2015, 22:35

Multumesc!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

21.09.2015, 13:17

Gicuta69

Gicuta69 1

21.09.2015, 14:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!