Tort craniu

de angyb in Torturi, 29 Aug 2012 | 1438 vizualizari

 

cum jumatatea mea este un rocketar inrait cu o colectie mare de figurine cu cranii ,chiar si multe haine cu desene cu cranii ce tort se potrivea mai bine ,nu a iesit chiar perfect dare a fost bun

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10linguri de faina
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 150 g fulgi de ciocolata
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • ciocolata plastica alba si neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort craniu:

Blatul:

Separati albusurile de galbenusuri.Bateti spuma albusurile dupa care adaugati treptat zaharul si continuati sa bateti pana cand devine o bezea. Adaugati galbenusurile si faina amestecata cu drojdia amestecand de sus in jos dupa care adaugati fulgi  de ciocolata.

Turnati compozitia obtinuta intr-o tava cu fund detasabil tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor aproximativ o ora pana cand trece testul cu scobitoarea.

Pt.a putea realiza si partea unde este gura craniului am mai pregatit un blat .

Crema:

Topiti pe baie de abur ciocolata impreuna cu 200 ml de frisca dupa care dati la frigider compozitia obtinuta. Bateti spuma restul de frisca dupa care adaugati amestecul de ciocolata si continuati sa mixati pana cand se intareste.

Glazura:

Punem la fiert zaharul cu apa pana cand se ingroasa un pic dupa care se adauga esenta de rom.

Asamblarea:

Am taiat blatul in trei si din al doilea blat am taiat felii pentru a putea realiza partea cu gura +sirop ,crema,al doilea blat +sirop ,crema,al treilea blat +sirop si un strat subtire de crema. Dupa l-am decorat cu ciocolata plastica.

 

COMENTARII (14)

Sim0na

Sim0na 1

29.08.2012, 20:32

lilik

lilik 1

29.08.2012, 22:55

angyb

angyb 1

29.08.2012, 23:06

Multumesc la toti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!