Tort cu bezea cruda

de Brindusa in Torturi, 6 Apr 2010 | 6575 vizualizari

 

Acest tort se face cu bezea necoapta, de aceea nu e recomandat copiilor mici si femeilor gravide.

 

INGREDIENTE

Blat
  • 3 oua, separate
  • 90 g zahar pudra
  • 30 g faina
  • 30 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
Crema
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 30 g cacao
  • 1/4 lingurita gelatina
  • arome
Bezeaua
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar tos
Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie, taiata mic
  • 1 lingura smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bezea cruda:

Se incepe cu blatul:

Incalzeste cuptorul la 180C si pregateste o tava de tort rotunda cu pereti detasabili (si o cratita e buna). Pune hartie de copt si unge-o cu unt.

Bate albusurile spuma tare. Amesteca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc. Adauga faina, cacao, praf de copt (cernute in prealabil) si la sfarsit usor albusurile. Toarna in forma si coace pana blatul e facut. Va rezulta un blat nu foarte inalt.

Crema:

Inmoaie gelatina in putina apa. La baia de aburi amesteca untul, zaharul, galbenusurile pana ce crema se intareste. Adauga cacaoa si omogenizeaza bine. Ia de pe foc si adauga gelatina si aromele. Omogenizeaza si lasa la racit. Cand s-a racit bine pune peste blat. Da la rece ca sa se intareasca bine.

Bezeaua

Bate albusurile tare, apoi adauga cate o lingura de zahar, batand bine dupa fiecare adaugare. In final trebuie sa rezulte o textura cremoasa si lucioasa (vezi in poza, unde am bezeaua de la 6 albusuri). Intinde cu grija bezeaua peste crema, in strat gros. Da la rece 15 minute.

Glazura

Topeste ciocolata la baia de aburi, adauga smantana. Amesteca bine. Toarna peste bezea dupa ce s-a racit putin.

TIPS-URI

1

imi pare rau, dar nu am poza cu sectiune din tort

2

incepe sa faci bezeaua abia dupa ce ai pus crema pe tort. Daca o faci inainte si o lasi in asteptare in frigider, nu mai are aceeasi consistenta, se lasa.

3

pastreaza tortul num ai la rece. Daca il lasi in loc calduros, bezeaua se topeste si curge

4

acest tort se poate face si ca o prajitura, in tava (in acest caz faci portie dubla). De fapt eu asa am reteta si se numeste "Negri cu camasi albe"

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bezea cruda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu caramel si ciocolata