Tort cu budinca de casa, frisca si fructe

de Dea_Dea in Torturi, 25 Mar 2013 | 6481 vizualizari

 

Un tort usor si delicios!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • CREMA
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 conserva cocktail de fructe
  • 250 ml frisca lichida.
  • Ornat:
  • 250 ml frisca batuta
  • ciocolata rasa.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu budinca de casa, frisca si fructe:

Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se mixeaza, iar la final se pune faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si se pune in tava unsa (diametru de 24 cm)

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit (foc potrivit), se pune la cuptor pentru 40 minute , pana trece testul scobitorii.

Crema

Se pun 200 ml lapte la foc, cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se pune intr-un castron si se amesteca cu 50 ml lapte. Cand incepe sa clocoteasca laptele, se toarna amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Fructele se pun la scurs, iar siropul se pastreaza pentru insiropatul blatului. Frisca se bate spuma se amesteca cu crema de lapte si cu fructele.

Se taie blatul in doua se insiropeaza fiecare bucata, se pune crema si se imbraca in frisca, deasupra se rade ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu budinca de casa, frisca si fructe-0
Tort cu budinca de casa, frisca si fructe-1

COMENTARII (18)

Bunica

Bunica 1

25.03.2013, 20:10

Delicioasa!

Sim0na

Sim0na 1

25.03.2013, 20:49

O bunatate de tort ai facut!

Dea_Dea

Dea_Dea 1

25.03.2013, 22:17

Va servesc cu drag !
Multumesc de aprecieri!! ;x

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!