Tort cu capsuni

de gaby_gabytza in Torturi, 20 Iul 2012 | 1440 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat

  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri nuca de cocos
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri cu ulei

crema

  • 300 ml smantana
  • 200 g iaurt
  • 1 plic gelatina
  • 100 g capsuni

decor

  • 1 plic de tort jelle rosu
  • capsuni
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

blat;

albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o spuma lipicioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,amestecam usor cu o lingura si adaugam faina amestecata cu praful de copt,nuca de cocos.

Incorporam usor in compozitie cu miscari de sus in jos.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea.

crema;

mixam smantana cu 200 g zahar pudra,adaugam iaurtul si amestecam.

Gelatina o amestecam cu 3-4 linguri de apa rece, o lasam la hidratat si o dizolvam pe baie de aburi dupa care o amestecam cu crema.

Dam la rece pana incepe sa se intareasca.

Blatul racit il taiem in doua, asezam prima foaie, o insiropam, adaugam capsuni taiate bucati si jumatate de crema,asezam a 2-a foaie o insiropam si punem restul de crema.

Deasupra adaugam capsuni si cirese fara samburi .

Preparam plicul de tort jelle conform instructiunilor de pe plic,lasam cateva secunde sa se raceasca si turnam deasupra.

Am dat tortul la frigider 2 ore

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu capsuni 170834
retete culinare - Tort cu capsuni 170835
retete culinare - Tort cu capsuni 170837
retete culinare - Tort cu capsuni 170839

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

17.09.2012, 20:54

olivee 1

22.09.2012, 14:59

mihaelar63 1

27.09.2012, 09:02

Ce dor imi este de ceva bun cu capsuni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21