Desert tort cu capsuni

de Merisor in Torturi, 23 Mai 2013 | 54915 vizualizari

 

Daca tot este sezonul capsunilor, de ce nu as presta si eu un tort delicios? Am vazut pe aici atatea retete incat am zis sa aduc si eu varianta mea de tort cu capsuni.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsuni
  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • sare
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 gr gelatina
  • 100 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu capsuni:

Mai intai pregatim capsunile.

Le spalam bine si le scoatem coditele, dar nu la toate, pastram cateva si pentru ornat.

Le lasam cateva minute la scurs dupa care le punem intr-un vas si presaram 4 linguri de zahar, apoi le dam la frigider pana pregatim restul compozitiilor.

Frecam 4 galbenusuri cu 4 linguri de zahar si putina sare, adaugam putin lapte rece si faina, omogenizam si apoi punem peste restul de lapte caldut.

Fierbem crema la foc incet amestecand continuu pana se ingroasa, apoi ridicam de pe foc si dam la rece, acoperind-o cu o folie pentru a nu prinde crusta.

Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si le incorporam in crema racita.

Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului, apoi jumatate o amestecam cu crema si jumatate o oprim pentru ornat.

Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa, apoi o punem la foc mic si mestecam continuu pana se dilueaza si o turnam fierbinte peste crema amestecand bine cu mixerul sa se omogenizeze.

Scurgem capsunile de lichidul lasat si le amestecam usor, cu o paleta de lemn, in crema.

Scufundam piscoturile prin siropul rezultat de la capsuni, tapetam o tava de cozonac cu folie si incepem sa asamblam: un rand de piscoturi, un rand de crema pana la epuizarea acestora.

Mie mi-au intrat trei randuri de piscoturi si doua de crema.

Dam la frigider pana se intareste gelatina, apoi rasturnam pe platou, indepartam folia si ornam cu frisca si capsunile oprite.

TIPS-URI

1

Se pot folosi capsunile si sub forma de pasta, mixandu-le cu blenderul si amestecandu-le cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată,cremă de şampanie şi fructe de pădure