Tort cu ciocolata

de laylalala in Torturi, 4 Iul 2010 | 2141 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 300 gr ciocolata alba
  • 500 gr unt
  • 400 ml lapte
  • 2 lingurita esente de vanilie
  • 500 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Pentru crema

  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina forme dorite de tort.
Pentru blat bate ouale cu zaharul. Topeste la bain-marie ciocolata alba cu untul si laptele, apoi lasa-le putin sa se raceasca.Incoropreaza in amestecul cu ciocolata, esenta de vanilie apoi toarna aceasta compozitie peste galbesnusuri si mixeaza totul pana la omogenizare.Separat, amesteca faina cu praful de copt si sarea apoi incorporeaza-le in ingredientele ude.Toarna compozitia rezultata in forme si da totul la copt 35-45 minute, pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca apoi taie-le in 2-3 straturi, cum doreste fiecare.
Pentru crema, topeste ciocolata la bain-marie apoi las-o sa se raceasca putin.Bate frisca intr-un vas apoi incoropreaza ciocolata.Umple blaturile cu aceasta crema, pastrand crema si pentru a unge intreg tortul cu aceasta.Tortul se poate lasa asa sau se poate decora dupa fantezia fiecaruia.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata-0
Tort cu ciocolata-1
Tort cu ciocolata-2
Tort cu ciocolata-3
Tort cu ciocolata-4
Tort cu ciocolata-5
Tort cu ciocolata-6
Tort cu ciocolata-7
Tort cu ciocolata-8
Tort cu ciocolata-9
Tort cu ciocolata-10
Tort cu ciocolata-11
Tort cu ciocolata-12
Tort cu ciocolata-13
Tort cu ciocolata-14

COMENTARII (4)

Rocsi

Rocsi 1

05.07.2010, 22:47

mena29

mena29 1

07.07.2010, 15:56

foarte frumos

luminita20_2006

luminita20_2006 1

31.07.2010, 13:27

foarte frumos.....felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27