Tort cu ciocolata alba si capsuni

de angyb in Torturi, 21 Iun 2012 | 5631 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina alba
  • 1/2 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Crema:
  • 500 g capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 500 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 1 lingura de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si capsuni:

Se taie capsunile marunt si se pun cu zahar ca sa lase sirop.

Ciocolata alba (pt.crema) se topeste pe baie de abur cu 200 ml de frisca si se da la rece.

Untul impreuna cu ciocolata alba se topesc pe abur si se lasa sa se raceasca.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul si se bat in continuare pana cand devin o bezea. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata si untul topite si se toarna peste albusurile batute spuma. Se adauga faina si drojdia si se amesteca. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.

Batem spuma frisca ramasa dupa care adaugam amestecul de ciocolata mixand mereu. Dam la o parte 1/3 din cantitatea de frisca pt.a decora tortul. In frisca ramasa se adauga capsunile taiate cubulete si se amesteca bine.

Sirop: Punem pe foc siropul de la capsuni impreuna cu apa si zahar pana cand se ingroasa putin.

Blatul de taie in 3 pe orizontala. Insiropam primul blat, adaugam jumatate din frisca cu capsuni, al doilea blat, sirop, restul de frisca cu capsuni, al treilea blat, insiropam si ornam cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

mihaelar63 1

01.09.2012, 22:54

La multi ani frumusico !!! @};

deyutzky 1

01.09.2012, 22:57

La multi ani!!

angyb 1

02.09.2012, 11:00

Multumesc mult la toate

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu crema Ricotta