Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos

de Angelina_Elena in Torturi, 8 Iun 2013 | 6514 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat de tort:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:
  • 500 ml lapte
  • 1 pachet margarina rama
  • 100 g ciocolata alba Milka
  • 100 g fulgi de cocos
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri si 1/2 faina
Decor:
  • 150 ml frisca lichida
  • 7 cirese
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.

Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.

Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat!) si amestecata cu praful de copt, apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.

Turnam amestecul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit si pregatim crema.

Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Punem vasul la foc mic, adaugam ciocolata alba rupta bucatele si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Adaugam  apoi fulgii de cocos si lasam budinca sa se raceasca.

Untul se mixeaza spuma.

Cand budinca e rece, adaugam treptat cate 2 linguri peste unt si mixam bine.

Asamblare: cand blatul e rece il taiem in 4, pe orizontala.

Pastram 3 linguri de crema, iar restul o impartim in 3 parti egale.

Aseazam prima foaie pe o tava, intindem uniform o parte de crema si tot asa pana la epuizarea cremei si a foilor.

Cu crema ramasa ornam marginea tortului, apoi decoram cu fulgi de cocos.

Mixam frisca tare, asezam o parte din ea deasupra tortului si presaram fulgi de cocos.

Facem cateva moate de frisca si asezam deasupra fiecarui mot cate o cireasa.

Dam  tortul la rece peste noapte.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos 234756
retete culinare - Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos 234758
retete culinare - Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos 234759
retete culinare - Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos 234828
retete culinare - Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos 234829

COMENTARII (71)

Krystyan Trendy 1

28.11.2013, 09:26

superb tort

Angelina_Elena 1

28.11.2013, 12:17

Multumesc Krysty!

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 00:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D