Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos

de Angelina_Elena in Torturi, 8 Iun 2013 | 12890 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat de tort:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:
  • 500 ml lapte
  • 1 pachet margarina rama
  • 100 g ciocolata alba Milka
  • 100 g fulgi de cocos
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri si 1/2 faina
Decor:
  • 150 ml frisca lichida
  • 7 cirese
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.

Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.

Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat!) si amestecata cu praful de copt, apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.

Turnam amestecul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit si pregatim crema.

Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Punem vasul la foc mic, adaugam ciocolata alba rupta bucatele si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Adaugam  apoi fulgii de cocos si lasam budinca sa se raceasca.

Untul se mixeaza spuma.

Cand budinca e rece, adaugam treptat cate 2 linguri peste unt si mixam bine.

Asamblare: cand blatul e rece il taiem in 4, pe orizontala.

Pastram 3 linguri de crema, iar restul o impartim in 3 parti egale.

Aseazam prima foaie pe o tava, intindem uniform o parte de crema si tot asa pana la epuizarea cremei si a foilor.

Cu crema ramasa ornam marginea tortului, apoi decoram cu fulgi de cocos.

Mixam frisca tare, asezam o parte din ea deasupra tortului si presaram fulgi de cocos.

Facem cateva moate de frisca si asezam deasupra fiecarui mot cate o cireasa.

Dam  tortul la rece peste noapte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura