Tort cu ciocolata si capsuni

de anca_rm in Torturi, 7 Apr 2014 | 3067 vizualizari

 

Sambata a fost ziua sotului meu , si am sarbatorit in familie cu acest tortulet .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 0.5 plic praf de copt
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Pt crema :
  • 200 gr ciocolata 50% cacao
  • 400 ml frisca
  • 10 gr gelatina
  • 150 gr capsuni
  • 1 praf de sare
  • Pt sirop:
  • 2 linguri coniac
  • 50 ml apa sau sirop de fructe
  • Pt glazura :
  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri lapte sau frisca
  • Extra pt ornat:
  • 6-8 capsuni mari si frumosi
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsuni:

Blat :

Prima data pregatim o tava rotunda cu pereti detasabili , diametru 20 cm . O ungem foarte bine cu unt sau punem hartie de copt .Pornim cuptorul la 180 grade .Separam ouale .Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , adaugam galbenusurile si omogenizam foarte bine.Treptat adaugam faina , praful de copt, cacao si apa .Amestecam bine , prin rasturnare si turnam in tava .Nivelam si dam la cuptorul incins pentru 20 minute ( faceti testul cu scobitoarea) .Blatul copt il vom lasa sa se raceasca bine .

Crema :

Ciocolata o rupem bucati si o topim cu 100 ml frisca si un praf de sare . Atentie sa nu se arda. Cand este topita si omogena o lasam deoparte. Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa. Frisca ramasa o batem bine cu mixerul .Cand ciocolata este aproape rece , vom punem gelatin la inmuiat in 50 ml apa si o incalzim pana se dizolva. In frisca adaugam ciocolata si gelatin si omogenizam foarte bine .

Siropul :

50 ml apa si 2 linguri de coniac ( sau suc de fructe ) le amestecam intr-un pahar .Taiem blatul in doua parti si insiropam bine .

Partea de jos a blatului o asezam din nou in tava rotunda cu pereti detasabili si de jur imprejurul ei tapetam marginile detasabile  cu capsuni taiati pe inaltime ( dintr-un capsune obtineti 3-4 felii) . Feliile de capsuni vor sta pe blat si rezemati de peretii tavii.

Turnam apoi o jumate din crema , nivelam si peste punem capsuni taiati cat doriti de mari , eu am taiat un capsune in 8-10 bucati . Peste turnam crema ramasa si nivelam . Asezam partea de blat ramasa si insiropam .

Glazura :

Ciocolata rupta bucati o punem la topit cu laptele . Cand este topita o turnam peste tort si nivelam .Dam la rece pentru vreo 2 ore.Deasupra am pus capsuni taiati in jumate si fulgi de migdale , dar se pot orna cu ce doriti .

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

puteti orna dupa cum doriti

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata si capsuni 309564
retete culinare - Tort cu ciocolata si capsuni 309565
retete culinare - Tort cu ciocolata si capsuni 309566
retete culinare - Tort cu ciocolata si capsuni 309567
retete culinare - Tort cu ciocolata si capsuni 309568
retete culinare - Tort cu ciocolata si capsuni 309569
retete culinare - Tort cu ciocolata si capsuni 309570
retete culinare - Tort cu ciocolata si capsuni 309571
retete culinare - Tort cu ciocolata si capsuni 309572
retete culinare - Tort cu ciocolata si capsuni 309573
retete culinare - Tort cu ciocolata si capsuni 309574

COMENTARII (21)

Rocsi 1

07.04.2014, 20:33

O nebunie mare . La multi ani sotului!

anca_rm 1

08.04.2014, 11:15

Multumesc pentru urari si pentru aprecieri

Xandrinne 1

26.07.2014, 07:46

Un deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59