Tort trenulet

de Criss in Torturi, 18 Mai 2011 | 3621 vizualizari

 

Din motive de sanatate n-am fost prea activa in ultimul timp, insa sper sa recuperez. De o luna tot umblu pe la medici, aparent sunt sanatoasa tun si totusi ma simt rau. Sper sa aflu intr-o buna zi si cauza...
In fine, sambata am facut pentru Alex un tort care se vroia a fi trenulet, ...sau ma rog, tentativa de trenulet. :)
Sigur ca nu ma multumeste rezultatul insa Alex, mare iubitor de trenuri a fost foarte incantat si asta e tot ce conteaza. Daca i-a placut copilului nu mai conteaza ca nu prea seamana a trenulet, ca e mai degraba o corcitura intre un tren si un camion . In fine, Alex a fost tare fericit.
Crema e din branza de vaci, frisca naturala sanlacta si bucatele de capsuni, rotile sunt biscuiti Milka iar cosul de fum e dots cu capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa
  • -1 zahar vanilat
  • -8 linguri faina
  • -1 praf de copt  
  • Crema:
  • -300 g branza de vaci
  • -300 g capsuni
  • -150 g zahar (se poate si mai mult daca va place mai dulce)
  • -400 ml frisca naturala  
  • Pentru decor:
  • -400 ml frisca vegetala Meegle
  • -colorant
  • -200 g capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trenulet:

Pentru blat, se separa ouale, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, apa, uleiul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi albusurile spuma. Se coace blatul in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitoarei.

Pentru crema, se amesteca branza cu zaharul pudra si capsunile taiate bucati. Amestecand cu mixerul, acestea se vor zdrobi insa nu de tot, ramanand bucatele de capsuni in crema. Frisca se bate spuma tare si daca e cazul se poate adauga un pliculet de gelatina hidratata. (Eu mi-am pregatit gelatina insa n-am adaugat-o pentru ca mi s-a parut destul de tare crema.)

Frisca se amesteca cu crema de branza.

Blatul se taie in doua pe mijloc, apoi se da forma locomotivei si vagonului, se umple cu crema si se decoreaza dupa imaginatie.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort trenulet-0
Tort trenulet-1
Tort trenulet-2
Tort trenulet-3

COMENTARII (26)

lilik

lilik 1

20.05.2011, 04:01

sanatate multa scumpa
iar despre trenulet e SUPER si delicios

Criss

Criss 1

20.05.2011, 08:01

Multumesc Lilik.

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

03.08.2011, 20:07

cat e plata pana la gara?arata super bine tortul si dupa cum arata cred k are si un gust demential

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!