Tort cu ciocolata si capsuni

de CameliaR in Dulciuri, 21 Noi 2016 | 3878 vizualizari

 

Din pacate, nu am reusit sa fac o poza frumoasa si nici o poza la sectiune. A fost un tort foarte delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Crema ciocolata:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca
  • 400 g mascarpone
  • Crema de capsuni:
  • 400 g capsuni congelate
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de amidon
  • 3 linguri de apa
  • Pentru insiropat:apa+zahar
  • Glazura oglinda:
  • 50 g cacao
  • 150 ml apa
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 5 g gelatina
  • Decor:
  • bomboane Raffaello si cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsuni:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid, in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.

Crema de ciocolata:

Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra,rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute. Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone.

Crema de capsuni:

Punem capsunele impreuna cu zaharul in blender. Le mixam pana se transforma intr-o pasta. Le punem intr-o craticioara mica. Le lasam 5 minute la foc mic. Desfacem amidonul cu cele 3 linguri de apa si il adaugam peste capsune. Amestecam si spumam de cateva ori, iar apoi luam craticioara de pe foc.  

Asamblare: Taiem blatul in 3 sectiuni. Insiropam prima sectiune cu apa+zahar. Punem 3-4 linguri de crema de capsuni. Intindem uniform. Adaugam 4 linguri de crema de ciocolata. Intindem uniform. Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Adaugam crema de capsuni ramasa si nivelam. Punem 4 linguri de crema de ciocolata si intindem uniform. Insiropam si ultima sectiune. Pastram restul de crema de ciocolata pentru a imbraca tortul. Lasam tortul peste noapte si il imbracam in glazura a doua zi. Eu nu am avut suficient timp si am lasat tortul 4 ore la frigider iar apoi l-am scos si l-am imbracat in glazura. L-am lasat la frigider peste noapte. 

Glazura oglinda: Intr-un bol mic punem gelatina la hidratat in de 30 ml apa rece. Intre timp, punem intr-o craticioara cacaua, apa, zaharul si frisca. Lasam pe foc mic pana zaharul se topeste. Strecuram glazura dupa ce am luat-o de pe foc. Topim gelatina la bain-marie iar apoi o adaugam in glazura. Amestecam usor pana la omogenizare. Lasam glazura sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam la frigider 10 minute. Trebuie sa asezam tortul pe un gratar (eu am folosit gratarul de la cuptorul cu microunde) iar sub gratar trebuie sa avem o tava in care sa se scurga glazura. Imbracam tortul in crema de ciocolata ramasa. Turnam glazura. Repetam de mai multe ori acest procedeu pana tortul este frumos imbracat in glazura. L-am lasat in frigider pana a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

CameliaR 1

23.11.2016, 21:38

Multumesc!

mihaelar63 1

20.12.2016, 07:55

Se intampla si asa ceva . Asta inseamna ca a fost foarte apreciat Soacra trebuie mereu indulcita

CameliaR 1

20.12.2016, 10:02

Multumesc frumos, Miha!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort in 2 culori