Tort cu ciocolata si gem

de getix in Torturi, 23 Mar 2013 | 933 vizualizari

 

Cum pe baiatul meu cel mic il cheama Teodor, iar azi este Sf.Toader, m-am gandit sa-i fac un tort cu ciocolata , (aceasta din urma fiind preferata lui), dar unul mai micut :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Crema :
  • 250 ml lapte rece ,
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • si aici am trisat si am apelat la produsele din comert, adica un plic de crema de ciocolata Dr.Oetker
  • un borcan gem de caise
  • Glazura :
  • 200 gr ciocolata cu lapte,
  • smantana lichida
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si gem:

Pentru blat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste. In timp ce  mixam  galbenusurile, adaugam si 2 linguri de apa minerala. Cernem faina + cacaoa. Amestecam usor prin rasturnare albusurile cu galbenusurile, apoi adaugam ingredientele uscate, amestecand la fel de usor. Introducem blatul la cuptor pentru 15-20 minute, iar dupa ce facem testul scobitorii, il scoatem si il lasam la racit .

Pentru crema: se pune laptele rece , zaharul si praful de crema si se mixeaza  totul pana ce crema capata consistenta dorita .

Asamblarea tortului: eu am taiat blatul in trei parti egale, apoi  am insiropat fiecare blat cu compot de caise. Peste primul blat am pus crema de ciocolata, apoi iar blat insiropat, gem de caise si iar blat, am imbracat tortuletul cu un strat subtire de crema de ciocolata peste care am pus glazura. L-am dat la rece pentru 2-3 ore.

A fost foarte bun !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata si gem 213327
retete culinare - Tort cu ciocolata si gem 213329
retete culinare - Tort cu ciocolata si gem 213330
retete culinare - Tort cu ciocolata si gem 213331
retete culinare - Tort cu ciocolata si gem 213332
retete culinare - Tort cu ciocolata si gem 213334
retete culinare - Tort cu ciocolata si gem 213335

COMENTARII (17)

getix 1

24.03.2013, 07:08

Multumesc Rocsi, Daniela

adry88 1

24.03.2013, 15:41

getix 1

24.03.2013, 17:10

Eduard, merci !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L