Tort cu ciocolata si nuca ~nr. 100~

de La Ancuta in Torturi, 29 Dec 2010 | 8229 vizualizari

 

Si am ajuns la reteta cu numarul 100!!!
Este un tort inspirat tot de la Miha (sper ca v-ati obisnuit intre timp:)) si face parte din categoria "torturi cadou". Nu am fotografie cu sectiune, dar dupa gustul de la "lins" castroane va asigur ca a fost foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Blatul de cacao:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri faina
  • 15 ml esenta de rom
  • Blatul de nuca:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • 10 ml esenta de rom
  • Crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si nuca ~nr. 100~:

Blatul de cacao:

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine ca o crema.

Adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, iar apoi esenta de rom.
Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si o incorporam usor in aluat.
Punem aluatul in tava tapetata cu hartie si se copt si dam la cuptor 25-30 de minute, la foc mediu.

Dupa ce s-a copt, scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca iar apoi il taiem in doua.

Blatul de nuca:

Procedam la fel ca la blatul de cacao, iar la sfarsit adaugam nuca macinata si amestecam usor.

Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt 15-20 de minute, pana se rumeneste usor pe mergini. Blatul va fi unul subtire.

Se scoate pe gratar, dupa coacere, si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele se pune pe foc mic impreuna cu frisca si untul. Se amesteca pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba.

Se de deoparte, se omogenizeaza si se da la rece pana se intareste.

Dupa ce s-a intarit se adauga esenta de rom si se mixeaza pana devine o crema pufoasa.

Glazura:

Se pun toate ingredientele pe foc mic si amestecam pana se topeste ciocolata. dam deoparte si lasam sa se raceasca putin, pana capata consistenta unei smantani mai groase.

Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand ca sa se topeasca tot caramelul. Cand s-a racit adaugam esenta de rom.

Asamblarea:

Se pune pe un platou un blat cu cacao, se insiropeaza putin si se acopera cu jumatate din crema. Punem blatul de nuca, putin insiropat si cealalta jumatate de crema (am pastrat o lingura de crema pentru ornat). Acoperim tortul cu al doilea blat de cacao insiropat si dam la rece.

Pe tortul rece se intinde glazura, incepand din mijloc. Intindem glazura si pe marginile tortului.

Eu am ornat marginea tortului cu nuca macinata si am dat la rece sa se intareasca. Apoi am ornat cu frisca si o lingura de crema amestecata cu frisca batuta.

Originalul il gasiti aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si nuca ~nr. 100~" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu compot de piersici- reteta nr. 400