Tort cu ciocolata si rodie

de Valclaudia in Torturi, 11 Oct 2014 | 1675 vizualizari

 

Dragii mei bucatarasi, va multumesc tuturor pentru urari si pentru flori Mi-ati facut ziua frumoasa... Va multumesc si va iubesc!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar tos
  • 5 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 4 linguri apa minerala

Sirop:

  • 4 linguri de zahar
  • cca 100 ml apa rece
  • 1 esenta de rom

Crema de biscuiti:

  • 250 gr. biscuiti sau piscoturi din comert
  • lapte rece cat cuprinde, cca 125ml
  • semintele de la o jumatate de rodie
  • 1 lingura cu varf pudra de roscove
  • 100 gr. zahar pudra

Crema de ciocolata:

  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 300 gr. frisca vegetala

Crema de mascarpone:

  • 250 gr. mascarpone
  • 2 plicuri praf de cafea instant de la Milka
  • semintele de la cealalta jumatate de rodie
  • 250 gr. frisca vegetala

Decor:

  • semintele de la jumatate de rodie
  • frisca vegetala
  • cristale de zahar
  • 50 gr. ciocolata amaruie topita in 2-3 linguri de frisca vegetala

         

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si rodie:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Batem spuma albusurile cu praful de sare, pana obtinem o spuma ferma.

Mixam galbenusurile cu praful de copt, pudra de cacao si zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apa minerala, apoi faina in ploaie si albusurile spuma, amestecam usor sa nu se lase, apoi turnam acest amestec in tava unsa si tapetata cu faina.

Dam tava la cuptor pentru 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Crema de biscuiti o preparam astfel:

-trecem biscuitii/ piscoturile prin robot sa-i zdrobim;

-adaugam laptele rece,zaharul pudra, pudra de roscove si semintele de rodie.

Insiropam blatul cu siropul obtinut din topirea zaharului in apa la foc mic, in care adaugam la final esenta de rom.

Peste blatul insiropat adaugam in stat generos crema de biscuiti cu rodie si dam la redce pana preparam crema ded ciocolata.

Topim intr-o craticioara, la foc mic ciocolata in 100 ml frisca vegetala. Lasam sa se raceasca, apoi dam la frigider crema pentru cel putin jumatate de ora.

Mixam crema de ciocolata cu alte 200 gr. frisca vegetala, apoi repartizam crema in strat uniform peste tort. Dam din nou la rece si trecem la prepararea cremei de mascarpone.

Mixam frisca vegetala cu praful din cele doua plicuri de cafea instant de la Milka.

Adaugam mascarponele, apoi semintele de rodie si repartizam si acest ultim strat de crema peste tortul din tava si dam la rece pana a doua zi.

Scoatem inelul tavii, imbracam tortul de jur imprejur in ciocolata topita, decoram cu frisca batuta, seminte de rodie si cristale de zahar.

Pastram tortul la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata si rodie-0
Tort cu ciocolata si rodie-1
Tort cu ciocolata si rodie-2
Tort cu ciocolata si rodie-3
Tort cu ciocolata si rodie-4
Tort cu ciocolata si rodie-5
Tort cu ciocolata si rodie-6
Tort cu ciocolata si rodie-7
Tort cu ciocolata si rodie-8
Tort cu ciocolata si rodie-9
Tort cu ciocolata si rodie-10
Tort cu ciocolata si rodie-11
Tort cu ciocolata si rodie-12
Tort cu ciocolata si rodie-13

COMENTARII (21)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

12.10.2014, 16:06

ce frumos este

Lia_

Lia_ 1

12.10.2014, 17:50

foarte frumos.
l-as manca singura dupa ce as incuia usa si mi-as pune dopuri in urechi sa nu aud cand bate cineva

dantes

dantes 1

14.10.2014, 09:53

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!