Tort cu ciocolata,nuci si coniac

de Toamna07 in Torturi, 10 Mai 2013 | 3405 vizualizari

 

Un tort plin de ciocolata buna,nuca si coniac fin!:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 180 g faina
  • 30 g cacao
  • Pentru crema:
  • 300 g ciocolata neagra
  • 450 ml frisca lichida
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g unt
  • 50 ml. lapte
  • esenta de rom
  • 2 linguri coniac
  • Ingrediente pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • 2 linguri coniac
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata,nuci si coniac:

Mod de preparare blat:

Batem ouale intregi cu zaharul timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu cacao,cernuta,putin cate putin, amestecand incet de sus in jos cu o spatula. Compozitia rezultata o turnam intr-o forma cu diametrul de 28 cm,tapetata cu hartie de copt(daca aveti o forma de calitate,de teflon,nu mai este nevoie de hartie de copt).:) Dam tava la cuptor preincalzit pentru 40 de minute, la 180 de grade. Cand este gata si trece testul cu scobitoarea,mai lasam blatul in cuptor cu usa intredeschisa, sa se raceasca. Blatul rece se taie in 3 felii.

Nu aveti nevoie de praf de copt!

Crema:

Intr-un vas,topim ciocolata la bain marie impreuna cu untul si laptele.Cand s-a topit o dam la o parte de pe foc si o lasam sa se raceasca putin.Adaugam peste ea frisca batuta tare;o incorporam usor in ciocolata. Acum, adaugam nucile macinate fin, esenta de rom si coniacul. Crema aromata o dam la frigider.

Siropul:

Intr-o craticioara, punem zaharul si-l caramelizam usor pana devine brun,adaugam apa si lasam sa se topeasca zaharul,fierbem cateva minute.Cand s-a racit adaugam esenta de rom si coniacul.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul  la microunde,in pasi de cate 30 de secunde, amestecam de fiecare data.

Montam tortul pe un platou:

Crema o impartim in doua parti egale,iar siropul in 3 parti. Asezam primul blat,insiropam si intindem o parte din crema cu o spatula.Continuam pana la ultima felie de blat insiropat. Deasupra turnam glazura si decoram dupa imaginatia fiecaruia!:)

Este un tort delicios.

Multumesc Licuta Marin pentru reteta acestui tort minunat!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata,nuci si coniac 226667
retete culinare - Tort cu ciocolata,nuci si coniac 226668
retete culinare - Tort cu ciocolata,nuci si coniac 226669
retete culinare - Tort cu ciocolata,nuci si coniac 226671
retete culinare - Tort cu ciocolata,nuci si coniac 226674
retete culinare - Tort cu ciocolata,nuci si coniac 226678
retete culinare - Tort cu ciocolata,nuci si coniac 226684
retete culinare - Tort cu ciocolata,nuci si coniac 226685

COMENTARII (42)

babi5 1

07.07.2013, 15:46

Toamna07 1

08.07.2013, 17:46

Multumesc din suflet!
Nu ma asteptam ,sunteti grozave!

reisnaor_2006 1

16.12.2014, 08:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L