Tort cu crema caramel

de miremirc in Torturi, 24 Ian 2011 | 5466 vizualizari

 

by Amalia

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 oua,
  • 8 lg zahar,
  • 7 lg faina,
  • 1 lg cacao,
  • 1 lgt praf de copt
  • Crema :
  • 10 lg zahar,
  • 200 ml lapte,
  • 250 ml frisca,
  • 3 oua,
  • 1 lg faina,
  • 10 g gelatina
  • Sirop :
  • 100 ml apa,
  • 2 lg zahar,
  • 1 lgt rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel:

Ptr.blat : Mixam albusurile cu zaharul,apoi adaugam galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Ptr. crema : zaharul se caramelizeaza intr-o cratita mai mare, apoi adaugam in el laptele fierbinte si amestecam pana se topeste tot zaharul; dam de pe foc; amestecam in alta cratita galbenusurile cu faina iar peste ele adaugam zaharul cu laptele amestecand energic apoi punem pe foc pana se ingroasa;lasam sa se raceasca putin apoi adaugam gelatina hidratata in cateva lg de apa;lasam crema la racit apoi o amestecam cu frisca si albusurile batute spuma;

Asamblare : 1/2blat-sirop-1/2crema-1/2blat-sirop-1/2crema

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, banane si capsuni