Tort cu crema chantilly

de Bya Ralu in Torturi, 15 Feb 2016 | 1454 vizualizari

 

Reteta este luata de aici,foarte bun a iesit http://www.alinaavram.ro/2015/02/tort-inima-cu-crema-chantilly.html

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 1/2 plic finesse aroma de vanilie
Pentru crema chantilly:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 30 g faina
  • 500 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 finesse aroma de vanilie
  • 3-4 capsuni mari
Separat:
  • 250 ml smantana pentru frisca*zuzu
  • 50 g zahar pudra
  • cateva picaturi colorant rosu*optional
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema chantilly:

Pentru pregatirea blatului:

Se mixeaza cele 4 oua la temperatura camerei cu zaharul,se mixeaza 15 minute,nu mai putin.

Se adauga jumatatea de plic finesse sau seminte de vanilie si faina si se amesteca bine cu o spatula.

Se toarna compozitia intr-o forma de inima,se pune la cuptorul preincalzit 25 minute la 160 grade.

Se scoate si se lasa la racit,eu l-am taiat a doua zi.

Pentru crema:

Se mixeaza galbenusuriile cu zaharul si jumatatea de plic finesse,se incorporeaza faina,si se toarna cate putin din laptele caldut aromatizat cu coaja de lamaie.

Se pune amestecul pe foc mic,se amesteca des si se lasa pana cand se ingroasa bine,apoi se da deoparte la racit,se acopera cu o folie alimentara pentru a nu forma crusta si se da la frigider.

Smantana lichida se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se ingroasa,se pun 3-4 picaturi de colorant rosu,devine roz si se da la frigider.

Blatul se taie in doua si se indeparteaza partiile rumenite,se pune cam jumatate din crema chantilly pe o jumatate de blat.

Adaugam feliile de capsuni si punem restul de blat,acoperim cu crema e vanilie.

Pe margini am pus frisca roz(poate fi optional),deasupra se orneaza dupa bunul plac.

Se da la frigider pentru cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema chantilly-0
Tort cu crema chantilly-1
Tort cu crema chantilly-2
Tort cu crema chantilly-3
Tort cu crema chantilly-4
Tort cu crema chantilly-5
Tort cu crema chantilly-6

COMENTARII (36)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

16.02.2016, 14:16

Cu mare drag

mirela0911

mirela0911 1

16.02.2016, 18:14

Ce bine arata!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

16.02.2016, 19:58

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!