Tort cu crema de banane

de Lau in Torturi, 1 Sep 2011 | 2366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • CREMA
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 2 banane
  • 200 g zahar
  • DECOR
  • frisca
  • 1 banana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de banane:

Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina. Dam drumul la cuptor.

BLAT-Separam albusul de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile unul cate unul, adaugam faina, coaja de la o lamaie data prin razatoare. Amestecam usor, apoi compozitia o turnam in tava si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in 3

CREMA-mixam smantana cu zaharul. Bananele le pisam cu blenderul si adaugam frisca, apoi omogenizam

ASAMBLARE-asezam prima foaie -o insiropam-adaugam jumatate din crema-foaie-insiropam-crema ramasa-foaie- insiropam-adaugam frisca si ornam cu banane

Eu am amestecat 3 linguri de frisca cu 2 linguri de cocos rosu.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de banane 123578
retete culinare - Tort cu crema de banane 123579
retete culinare - Tort cu crema de banane 123580
retete culinare - Tort cu crema de banane 123581

COMENTARII (7)

adry88 1

02.09.2011, 11:34

delicios

jolygina 1

02.09.2011, 17:22

excelent

Lau 1

03.09.2011, 09:31

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18