Tort cu cremă de cafea

de anomisana in Torturi, 30 Dec 2011 | 3403 vizualizari

 

Acest tort a fost făcut pentru aceeaşi colegă pentru care am făcut tortul cu ciocolată în 3 culori nr. 2, căci ea şi-a dorit un tort făcut de mine, iar colegele au vrut să o sărbătorească şi la birou. Aşa s-a ales cu 2 torturi, unul pentru acasă şi unul la birou.

 

INGREDIENTE

  • BLAT  
  • 6 ouă
  • 200 gr cremă de ciocolată (eu am pus Finetti)
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 linguri amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 80 gr migdale măcinate
  • 150 ml frişcă lichidă
  • CREMĂ  
  • 4 ouă
  • 2 zahăr vanilat
  • 400 gr ciocolată amară
  • 400 gr iaurt
  • 100 ml cafea concentrată
  • 200 ml frişcă
  • 10 gr gelatină
  • GLAZURĂ DE CIOCOLATĂ  
  • 100 gr ciocolată amară
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de cafea:

Pentru blat separăm albuşurile de gălbenuşuri, topim crema de ciocolată puţin în cuptorul cu microunde cât să fie lichidă, apoi o amestecăm cu gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Adăugăm amidonul amestecat cu praf de copt, apoi albuşurile bătute spumă, migdalele măcinate şi frişca bătută spumă. Se amestecă uşor şi se împarte în 5 părţi egale. Se tapetează o formă de tort cu margini detaşabile cu hârtie de copt şi se coc pe rând 5 foi de blat.

Pentru crema de ciocolată cu cafea se pune la înmuiat gelatina în puţină apă, pentru câteva minute. Se pune pe foc jumătate de frişcă lichidă cu ciocolata ruptă bucăţi  până se topeşte ciocolata, dar fără să fiarbă, apoi se lasă la răcorit, se adaugă cafeaua iar când este călduţă se pun gălbenuşurile. Iaurtul se freacă cu zahăr vanilat, apoi se adaugă gelatina în ciocolata caldă să se topescă. Se adaugă iaurtul, albuşul bătut spumă, apoi restul de frişcă bătută spumă. Se toarnă jumătate de cremă peste un strat de blat însiropat, se pune al doilea blat, se însiropează puţin, se pune restul de cremă iar la sfârşit al treilea blat de tort şi se dă la rece câteva ore.

Se face glazura din frişcă lichidă şi ciocolată topită, la care se adaugă o lingură de unt. Se toarnă pe tort, se lasă să se întărească , apoi se fac linii cu ciocolată şi câteva aveline cu frişcă peste care se pun bomboane sau boabe de cafea.

 

TIPS-URI

1

Eu am făcut crema în două tranşe şi am lăsat la rece să se întărească fiecare strat. Pentru liniile de pe tort, am folosit pastă albă din creioanele de la Dr. Oetker. Între timp mi-am achiziţionat un stilou de silicon pentru ornat.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu cremă de cafea 139267
retete culinare - Tort cu cremă de cafea 139272
retete culinare - Tort cu cremă de cafea 139274
retete culinare - Tort cu cremă de cafea 139278
retete culinare - Tort cu cremă de cafea 139279
retete culinare - Tort cu cremă de cafea 139280

COMENTARII (13)

anomisana 1

02.01.2012, 17:49

Mulţumesc bucătăraşilor pentru aprecieri, mi-a ieşit şi de data asta bine tortul, a fost apreciat de cei ce l-au mâncat, în special pentru aromă şi pentru că nu a fost foarte dulce. Blatul nu este foarte pufos, datorită ciocolatei topite, dar îl puteţi însiropa cât consideraţi necesar. Reţeta blatului am împrumutat-o de la Laura Sava, am executat-o întocmai la celălalt tort de cafea, iar la ăsta am experimentat şi am făcut modificări.

brunetica 1

03.01.2012, 09:31

super

Dana Cristea - pusikmea 1

06.01.2012, 08:10

foarte fain!!!!!!!!1

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D