Tort cu crema de lamaie,cirese amare si jeleu de menta

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 26 Iun 2011 | 4204 vizualizari

 

ieri m-am trezit cu gandul sa fac un chec din albusuri, insa cand am ajuns in bucatarie am gasit un plic de crema de lamaie si mi-am zis sa fac o tarta....am pus blatul la cuptor si in timpul asta mi-a venit ideea de a face si un jeleu din menta, asa ca pana la urma a iesit un tort delicios.
Ideea imi apartine.

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 3 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • 2 linguri de mac
  • un praf de copt
  • esenta de lamaie
  • zahar vanilat

pentru crema:

  • un plic crema de lamaie
  • 250 ml lapte
  • 2-3 linguri dulceata de cirese amare
  • sirop de cirese amare ( dupa gust )
  • 1 plic gelatina

pentru jeleul de menta:

  • 50 ml sirop de menta
  • 50 ml apa
  • 1 plic gelatina


Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie,cirese amare si jeleu de menta:

Batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte zaharul, adaugam apoi pe rand celelate ingrediente, la sfarsit punem faina, praful de copt si macul, omogenizam si turnam compozitia intr-o forma de copt cu pereti detasabili, unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Lasam la cuptor aproximativ 30 de minute la foc mic.
Facem testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt blatul, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 2.
Intre timp pregatim crema:
Punem laptele, praful de crema intr-un vas si mixam pana se intareste, nu adaugam zahar, asa cum scrie pe plic pentru ca vom pune dulceata si sirop, dupa gust.
Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o punem peste crema.
dam crema la frigider 10-15 minute pana incepe sa se intareasca.
Pregatim si jeleul de menta:
Amestecam siropul cu apa si cu gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet si dam la rece 10 - 15 minute.
Asamblare:
Punem folie alimentara pe fundul formei, primul blat pe care il insiropam cu sirop de menta amestecat cu putina apa, apoi punem crema ( oprim 2 linguri de crema ca sa ornam ) , celalat blat insiropat, peste care vom turna jeleul de menta.
Dam forma la frigider cel putin 3 ore.
Cand s-a inchegat crema si jeleul, desfacem cu grija marginile formei, indepartam folia si mutam pe un platou ( cu grija sa nu ramaneti cu jumatate din tort :)) ).
Ornam cu restul de crema sau il puteti lasa asa.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de lamaie,cirese amare si jeleu de menta-0
Tort cu crema de lamaie,cirese amare si jeleu de menta-1
Tort cu crema de lamaie,cirese amare si jeleu de menta-2

COMENTARII (40)

adry88 1

28.06.2011, 15:45

grozava

Dana Cristea - pusikmea 1

02.07.2011, 22:27

multumesc frumos pentru aprecieri, chiar a fost un deliciu

Lau 1

02.07.2011, 22:33

grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04