Tort cu crema de nuca de cocos

de ela in Torturi, 2 Ian 2014 | 26403 vizualizari

 

azi se implinesc 3ani de bucataras.ro...un site in care te simti ca acasa,unde te intorci mereu fie ca iti este bine sau rau,cand vrei sa impartasesti cu cineva o bucurie sau cand simti nevoia sa plangi pe umarul cuiva si ai vrei sa auzi o vorba buna....un site cu oameni minunati,cu suflete frumoase....am gasit reteta in revista BUCATARIA PENTRU TOTI si mi-a placut foarte mult...am adaugat crema de vanilie si lichior de oua si a iesit ceva tare bun...

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 200 gr faina
  • 150gr zahar
  • 150 gr miez de nuca macinat foarte fin
  • 100 gr ciocolata neagra de menaj
  • 50 gr unt moale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt (nu era in reteta, dar eu l-am adaugat, ca sa creasca blatul )
  • CREMA:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 300 gr cocos(in reteta erau 200gr dar eu am pus mai mult)
  • 200 gr unt
  • 100 ml frisca
  • 200 ml crema vanilie (nu era in reteta, deci nu este obligatoriu, eu am gasit crema la LIDL)
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • DECOR:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte
  • 50 gr unt
  • 30 ml lichior de ciocolata
  • 1 lingura ulei,
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuca de cocos:

Frecam untul moale (lasat la temperatura camerei cu cateva ore inainte) cu zaharul (eu l-am macinat pudra) si zaharul vanilat, punem vasul la bain-marie, apoi adaugam ouale, ciocolata topita separat, apoi adaugam lichiorul de oua, miezul de nuca si sarea si lasam pe aburi vreo 15 minute, amestecand din cand in cand.

Luam de pe aburi si adaugam treptat faina cernuta cu praful de copt si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma de tort de 20 cm cu hartie de copt sau ungem cu unt si tapetam cu faina in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit 30-40 minute, la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem si lasam la racit, apoi il taiem in 3 foi. In reteta nu spunea ca trebuie insiropate foile dar eu am insiropat-o doar pe cea de sus cu apa si esenta de rom).

Pregatim crema: Lasam sa se topeasca ciocolata alba cu untul si frisca lichida, adaugam galbenusul de ou, laptele si zaharul vanilat,nuca de cocos si la sfasit adaugam crema de vanilie, lasam sa se ingroase putin. Omogenizam bine si lasam cateva minute sa se racoreasca.

Asamblam tortul, foi, crema, terminam cu foaie. Batem frisca cu intaritorul de frisca si imbracam tortul. Lasam putin la racit. Topim ciocolata cu frisca si untul, adaugam laptele si lichiorul, la final uleiul si omogenizam bine. Intindem cu un cutit peste frisca.

 

 

TIPS-URI

1

se pate face fara crema de vanilie si lichiorul de oua

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 287936
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 287937
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 287938
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 287939
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 287940
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 287953
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 287955
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 287956
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 287957
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 287958
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 287975
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 288355
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 288356
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 288357
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 288358
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 288359
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 288360
retete culinare - Tort cu crema de nuca de cocos 288361

COMENTARII (39)

susu 1

08.01.2014, 12:22

Minunat, daca nu punem lichior de oua si crema de vanilie oare se incheaga crema? asa era reteta initiala?

ela 1

08.01.2014, 12:38

Susu,reteta initiala era fara lichior si crema,este in regula fara ele

monik80 1

20.03.2015, 15:40

O minunatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S