Tort cu crema de oua, frisca si fructe

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 14 Dec 2013 | 11950 vizualizari

 

Este un tort usor, racoritor, delicios.

Cred ca se potriveste foarte bine pentru masa de Craciun sau Revelion, fiind un tort racoritor, asta daca mai puteti sa serviti tort dupa toate bunatatile care se vor afla pe masa voastra, insa cu siguranta a doua zi va fi binevenit.

Din pacate nu am sectiune, pentru ca l-am facut cadou.

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • ~ 150 - 170 g faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 5 g praf de copt

pentru crema de oua:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 4 linguri de apa
  • esenta de vanilie

in plus:

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina - 10 g
  • 1 borcan piersici din compot

pentru ornat:

  • 200 ml frisca
  • 2 kiwi
  • 1 mandarina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de oua, frisca si fructe:

Pregatim blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, peste care se pune laptele si se omogenizeaza compozitia.

Galbenusurile se freaca cu zaharul, praful de copt si cu uleiul, dupa care se pun peste albusuri si se amesteca cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Se adauga faina si esenta, faina se incorporeaza usor tot cu o spatula.

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.

Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 - 24 cm, unsa cu ulei/unt si tapetata cu faina.

Se coace cca. 25 - 30 min la 180 grade.

Intre timp se pregateste crema de oua:

Galbenusurile se freaca cu zaharul, pana acesta nu se mai simte.

Se adauga apa si se amesteca usor.

Se fierbe pe baie de apa ( baine- marine ) pana incepe sa se ingroase, dupa care se adauga esenta si se  lasa la racit.

Intre timp se mixeaza frisca lichida.

Dupa ce s-a racit crema de oua se pune peste frisca batuta.

Se adauga si gelatina hidratata in apa rece, pregatita conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se omogenizeaza bine compozitia si se da 10 minute la frigider.

Blatul se taie in 3.

Tapetam forma in care am copt blatul cu folie alimentara.

Pe fundul formei se pune kiwi taiat felii rotunde si mandarina dupa imaginatia fiecaruia ( puteti folosii ce fructe va plac ).Acesta va devenii fata tortului.

Peste fructe se pune crema + piersici taiate cubulete, apoi blat care se insiropeaza cu zeama de la compot, crema+piersici cubulete, blat insiropat, crema +piersici cubulete,si deasupra blat insiropat.

Se strange folia si se da forma la frigider cel putin 1-2 ore .

Dupa ce s-a intarit suficient crema, tortul se rastoarna pe un platou printr-o miscare rapida.

Se orneaza cu frisca batuta dupa preferinte sau poate fi lasat simplu (va garantez ca va fi la fel de bun :D )

 

Pofta buna!!!!!!

 

COMENTARII (34)

Pushaa

Pushaa 1

15.12.2013, 20:50

mady90

mady90 1

15.12.2013, 22:40

Draga mea, asta mi-am imaginat si eu ... ce nu stiu eu este in ce pozitie tii tortul, adik, pur si simplu... drept? si posezi din lateral? Am cautat pe multe bloguri sa vad daca cineva s-a gandit sa faca un mic clip cu momentul ornarii dar nu am gasit

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

16.12.2013, 22:45

Da Mady, tortul sta drept si posesi din lateral

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27