Tort cu crema de oua, frisca si fructe

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 14 Dec 2013 | 22215 vizualizari

 

Este un tort usor, racoritor, delicios.

Cred ca se potriveste foarte bine pentru masa de Craciun sau Revelion, fiind un tort racoritor, asta daca mai puteti sa serviti tort dupa toate bunatatile care se vor afla pe masa voastra, insa cu siguranta a doua zi va fi binevenit.

Din pacate nu am sectiune, pentru ca l-am facut cadou.

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • ~ 150 - 170 g faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 5 g praf de copt

pentru crema de oua:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 4 linguri de apa
  • esenta de vanilie

in plus:

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina - 10 g
  • 1 borcan piersici din compot

pentru ornat:

  • 200 ml frisca
  • 2 kiwi
  • 1 mandarina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de oua, frisca si fructe:

Pregatim blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, peste care se pune laptele si se omogenizeaza compozitia.

Galbenusurile se freaca cu zaharul, praful de copt si cu uleiul, dupa care se pun peste albusuri si se amesteca cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Se adauga faina si esenta, faina se incorporeaza usor tot cu o spatula.

Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.

Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 - 24 cm, unsa cu ulei/unt si tapetata cu faina.

Se coace cca. 25 - 30 min la 180 grade.

Intre timp se pregateste crema de oua:

Galbenusurile se freaca cu zaharul, pana acesta nu se mai simte.

Se adauga apa si se amesteca usor.

Se fierbe pe baie de apa ( baine- marine ) pana incepe sa se ingroase, dupa care se adauga esenta si se  lasa la racit.

Intre timp se mixeaza frisca lichida.

Dupa ce s-a racit crema de oua se pune peste frisca batuta.

Se adauga si gelatina hidratata in apa rece, pregatita conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se omogenizeaza bine compozitia si se da 10 minute la frigider.

Blatul se taie in 3.

Tapetam forma in care am copt blatul cu folie alimentara.

Pe fundul formei se pune kiwi taiat felii rotunde si mandarina dupa imaginatia fiecaruia ( puteti folosii ce fructe va plac ).Acesta va devenii fata tortului.

Peste fructe se pune crema + piersici taiate cubulete, apoi blat care se insiropeaza cu zeama de la compot, crema+piersici cubulete, blat insiropat, crema +piersici cubulete,si deasupra blat insiropat.

Se strange folia si se da forma la frigider cel putin 1-2 ore .

Dupa ce s-a intarit suficient crema, tortul se rastoarna pe un platou printr-o miscare rapida.

Se orneaza cu frisca batuta dupa preferinte sau poate fi lasat simplu (va garantez ca va fi la fel de bun :D )

 

Pofta buna!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de oua, frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (34)

Pushaa 1

15.12.2013, 20:50

mady90 1

15.12.2013, 22:40

Draga mea, asta mi-am imaginat si eu ... ce nu stiu eu este in ce pozitie tii tortul, adik, pur si simplu... drept? si posezi din lateral? Am cautat pe multe bloguri sa vad daca cineva s-a gandit sa faca un mic clip cu momentul ornarii dar nu am gasit

Dana Cristea - pusikmea 1

16.12.2013, 22:45

Da Mady, tortul sta drept si posesi din lateral

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Birthday cake