Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare

de Angelina_Elena in Torturi, 15 Iul 2013 | 4281 vizualizari

 

Dragii mei, iata-ma ajunsa la 2 anisori si 300 de retete....2 ani minunati alaturi de oameni dragi si frumosi, veseli si priceputi! Va multumesc pentru ca m-ati primit in casuta noastra virtuala, unde ne simtim bine si facem timpul sa zboare mai repede! Acest tort vi-l dedic voua, prietenii dragi! Pentru blat m-am inspirat de la Gaby_d si Diaconta, o negresa pufoasa si aromata imbogatita cu o crema racoritoare de vara, cu piersici si iaurt...multumesc fetelor!

 

INGREDIENTE

Blat negresa:
  • 5 oua mici (sau 4 mari)
  • 260 g faina
  • 260 g zahar
  • 260 ml lapte
  • 40 g unt
  • 6 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 varf cutit sare
Crema de piersici:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 compot mare de piersici (700 g total, 315 g fructe)
  • 1 iaurt de piersici (125 g)
  • 1 iaurt natural (175 g)
  • 1 plic gelatina maruntita Dr. Oetker
Sirop:
  • 2 cani apa
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
Decor:
  • bombonele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare:

Blat: intr-un ibric punem la fiert laptele, untul, zaharul si cacaua. Din momentul in care lichidul incepe sa fiarba lasam inca doua minute, apoi oprim focul si lasam sa se raceasca. Intre timp separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu praful de sare. Cand amestecul de lapte cu cacao s-a racit, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Apoi adaugam galbenusurile amestecand foarte bine, iar la final incorporam albusurile. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei si coacem la foc mediu pana cand blatul trece testul scobitorii (30-40 de minute).

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana acesta se topeste. Luam apoi de pe foc, adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Crema: am mixat frisca pana s-a intarit. Piersicile le-am pus in vasul de la blender si le-am facut piure. Am adaugat piureul de piersici peste frisca si am amestecat usor cu o spatula.  Apoi am adaugat iautul de piersici, cel natural, zaharul pudra si am omogenizat usor cu spatula.

Am pus gelatina intr-un bol si am turnat 100 ml apa rece peste ea. Am lasat-o 10 minute sa se umfle, apoi am topit-o pe baie de aburi. Am adaugat-o peste crema precedenta si am amestecat usor, dar bine pana s-a incorporat complet.

Dupa ce blatul de tort s-a racit, l-am taiat in 4. Blatul de jos l-am sfaramitat si l-am lasat de-o parte.

Asamblare: am asezat primul blat intr-o tava rotunda cu peretii detasabili, l-am insiropat bine, am pus o parte de crema, am asezat deasupra cel de-al doilea blat, l-am insiropat bine si pe acesta, am asezat crema si ultimul blat insiropat.

Dam la rece pentru 4 ore sau peste noapte. Apoi scoatem tortul din tava, il asezam pe o farfurie sau un platou si il imbracam cu crema ramasa. Presaram pe deasupra firmiturile de blat si apasam usor pentru a se lipi. Decoram cu cateva moate de crema si cate o biluta de ciocolata. Dam tortul la rece pana la servire.

Sa aveti pofta!!

 

 

TIPS-URI

1

In locul piersicilor din compot putem sa folosim alte fructe, fie din compot, fie proaspete.

2

Am folosit o tava rotunda cu diametrul de 21 cm.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare-0
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare-1
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare-2
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare-3
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare-4
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare-5
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare-6
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare-7
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare-8
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare-9
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare-10
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare-11
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare-12
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare-13
Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare-14

COMENTARII (74)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

17.07.2013, 21:40

Multumesc frumos Dya!

mena29

mena29 1

17.07.2013, 22:30

Bravo Elena si felicitari pentru tot ce faci!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

17.07.2013, 23:12

Multumesc din suflet Mena!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24