Tort Bucataras

de nadina73 in Torturi, 11 Dec 2010 | 6338 vizualizari

 

Pentru toata gasca minunata de pe Bucataras.ro si nu in ultimul rand pentru conducerea acestui sait minunat BUCATARAS. Va astept pe toate(toti)la o feliuta de tort si un pahar de sampanie sa sarbatorim impreuna reteta cu numarul 700.si pe dusmani(sigur am)
Sursa mea de inspiratie a fost Miha ,pentru crema si decor,cu unele modificari,multumesc mult

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri apa rece
  • 40 ml apa
  • 40 ml ulei
  • 200 faina alba
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
Crema:
  • 2 cutii mascarpone
  • 1 cutie lapte evaporat(375 ml)
  • 250 ml lapte condensat
  • 12 folii de gelatina
  • 210 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 130 gr nuca de cocos
Sirop:
  • 1 ceasca de cafea espreso tare, neagra
  • 1 cana de lapte sau apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 pungi de piscoturi
Decor:
  • 750 frisca
  • 4 linguri zahar
  • bombonele argintii
  • 1 creion roz-pt torturi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Bucataras:

Blatul:

Se bat albusurile spuma ,se pune zaharul si se mixeaza in continuare(se face ca si zapada) se adauga apa ,uleiul si se amesteca usor cu o paleta ,

se pun galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa si la final faina ,cacaua si praful de copt.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se pune compozitia de blat si se coace 20-25 minute la 160 grade.

Siropul:

Se pregateste o ceasca mare de cafea espreso tare ,sau chiar doua daca va place mai aromata(eu nu sant cu cafeaua,in schimb Bebe,bea si pt mine)se amesteca cu lapte(apa) 250 ml si 3 linguri de zahar .

Crema:

Ciocolata alba se rupe bucati si se topeste cu frisca lichida,dupa care se lasa la racit.

Gelatina de dizolva in putina apa rece dupa care se pune in ciocolata alba topita si se amesteca pana se incorporeaza bine, 2 minute (sa nu fiarba)

Laptele vaporat  si laptele condensat se amesteca bine, se pun pe foc si se pune nuca de cocos in el,se lasa sa dea cateva clocote dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.

Se mixeaza bine mascarponele 2 -3 minute dupa care se pune ciocolata alba racita si se mixeaza usor dupa care se pune nuca de cocos racita si se mixeaza in continuare.

Piscoturile se inmoiaie in cafea cu lapte sau pur si simplu cafea (cum va place)

ASAMBLARE:

Se pune blatul taiat in doua, se insiropeaza bine cu cafea amestecata cu lapte(apa) si putin zahar,dupa care jumatate din cantitatea de crema cu cacao,

piscoturile inmuiate in cafea se aseaza unul langa altul dupa care se pune cealalta jumatate de crema .Se pune al doilea blat, se insiropeaza si acesta cu cafea (eu am pus cu lapte)dupa care se imbraca cu frica batuta si se decoreaza cu bombonele,iar cu creionul am scris BUCATARAS

ps:gata ca sant nerabdatoare care asteapta tortu.

gata, tac nu zic numele.ssssssssssss

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Bucataras 70196
retete culinare - Tort Bucataras 70197
retete culinare - Tort Bucataras 70198
retete culinare - Tort Bucataras 70200
retete culinare - Tort Bucataras 70201
retete culinare - Tort Bucataras 70202
retete culinare - Tort Bucataras 70203
retete culinare - Tort Bucataras 70204
retete culinare - Tort Bucataras 70205
retete culinare - Tort Bucataras 70206
retete culinare - Tort Bucataras 70207
retete culinare - Tort Bucataras 70208
retete culinare - Tort Bucataras 70209
retete culinare - Tort Bucataras 70210
retete culinare - Tort Bucataras 70211
retete culinare - Tort Bucataras 70212
retete culinare - Tort Bucataras 70213
retete culinare - Tort Bucataras 70214

COMENTARII (135)

Cris2711 1

25.12.2010, 22:36

A... stiu dupa un marathon de 700 de retete iti permiti un concediu

Adinacarla 1

05.01.2011, 01:07

super bun

reisnaor_2006 1

05.11.2014, 21:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L