Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze

de Andra_Constantinescu in Torturi, 1 Apr 2015 | 4863 vizualizari

 

Am incercat acest tort, pe care nu l-am mai facut pana acum, de ziua tatalui meu. Nici nu stiu cum se numeste, dar a fost foarte bun. Reteta era cu dulceata de afine, dar nu am avut si am pus de coacaze. Eu am strecurat doua borcane de dulceata, dar a fost suficient unul pana la urma.
Reteta este pentru tava de 20x30 cm.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 oua;
  • un praf de sare;
  • 9 linguri zahar;
  • 9 linguri faina;
  • un praf de copt;
  • o lingura cu varf de cacao.
  • Sirop:
  • 300g zahar;
  • 600ml apa;
  • o lingura de esenta de rom;
  • Crema:
  • 5 oua;
  • 200g zahar;
  • 150ml lapte;
  • un praf de sare;
  • o lingura de esenta de vanilie;
  • 20g gelatina (doua plicuri) + 100ml apa rece pentru prepararea ei;
  • 450ml frisca lichida;
  • un borcan de dulceata de coacaze (sau altceva) de 400g.
  • Decor:
  • 550ml frisca lichida, doua linguri de cacao.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza si cu zaharul pana ce devin bezea. Se incorporeaza galbenusurile, apoi se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o lingura de lemn, de jos in sus. Se incorporeaza si cacaoa, dupa care se baga la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana cand trece de testul scobitorii.

Sirop:

Intr-un craticior se caramelizeaza zaharul, dupa care se adauga apa si se lasa la fiert pana cand se topeste tot zaharul. Se adauga esenta si se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile, laptele si 150g zahar se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa.

Peste gelatina se pun 100ml apa rece, iar dupa ce se ia crema de pe foc, se toarna peste aceasta, dupa ce a fost incalzita in baia de aburi. 

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se mixaza cu 50g zahar pana cand devin bezea.

Se mixeaza frisca lichida.

Peste crema racita se adauga bezeaua de albusuri si frisca si se omogenizeaza.

Dulceata se strecoara de fructe, pentru a ramane doar partea lichida.

Asamblare: 

blat insiropat + crema + dulceata + crema + blat insiropat + crema + dulceata + crema + blat insiropat + frisca

 

 

 

TIPS-URI

1

Pentru o asamblare mai usoara si reusita, data viitoare voi pune o hartie de copt in tava in care am facut blatul si il voi monta acolo, dupa care voi lasa sa se inchege crema bine, apoi voi decora cu frisca.

2

Dulceata se poate strecura intr-o punga pentru o manevrare mai usoara.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374230
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374231
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374232
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374234
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374235
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374236
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374237
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374238
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374239
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374240
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374241
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374242
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374243
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374244
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374245
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374246
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374247
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374248
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374249
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374250
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374251
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374252
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374253
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374254
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374255
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374256
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374257
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374258
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374259
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374260
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374261
retete culinare - Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze 374262

COMENTARII (33)

Andra_Constantinescu 1

03.04.2015, 15:51

Multumesc,fetelor!

Xandrinne 1

09.04.2015, 06:54

Aletta 1

11.04.2015, 22:04

Super. o sa incerc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S