Tort cu crema de zahar ars

de adasev12 in Torturi, 26 Noi 2012 | 5429 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • crema:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 12 ml esenta de vanilie
  • 750 ml lapte
  • blat:
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 3 lg cappuccino
  • 3 lg faina
  • un praf de copt
  • o vanilie
  • glazura:
  • 12 lg zahar
  • altele:
  • 3 maini de nuca macinata si indulcita
  • 200 ml frisca
  • ciocolata rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Mai intai caramelizam cele 12 linguri de zahar la foc mic, sa nu devina amarui caramelul. Il intindem si pe peretii vasului, pana sus...eu am folosit o cratita de 25 cm diametru. Dam caramelul la rece si lasam pana se intareste bine si incepe sa crape.

Intre timp preparam crema: batem ouale cu zaharul si vanilia pana devin spuma, cam 10 minute. Adaugam laptele caldut, care in prealabil a fost fiert. Turnam in fir subtire si mixam mereu. Turnam peste caramelul intarit si dam la cuptor cam 40 minute, la foc potrivit. Dedesubt se poate pune o cratita cu apa...este indicat...Eu nu ma facut-o si mi-a prins cam tare crema pe margini...insa gustul a ramas neschimbat.

Cat timp se coace crema preparam blatul: separam ouale, batem albusurile cu un praf de sare si un strop de apa rece, pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai batem pana devine lucios, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam bine. Luam lingura de lemn si adaugam pe rand cappuccino, apoi faina amestecata cu praful de copt.

Scoatem crema si presaram peste ea nuca, in strat uniform, apoi turnam blatul. Lasam cam 30 minute, maxim 40. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem apoi la rece tortul, eu l-am lasat afara, ca e mai rece ca in frigider, cam 3-4 ore minim, indicat sa stea chiar peste noapte. Rasturnam apoi tortul pe un platou, lasam un pic cratita asa rasturnata peste el, apoi scoatem cratita. Eu am mai adaugat inca 200 ml sirop facut cu apa, zahar si cappuccino...l-am turnat direct in tava, de jur imprejuru tortului. Tortul absoarbe siropul si va avea o baza foarte insiropata si buna.

Inainte de servire se decoreaza cu frisca batuta si se rade deasupra putina ciocolata.

Ese foarte bun, nuca ii va da o savoare aparte. Trebuia sa mai pun si deasupra nuca prajita, dar..bineinteles ca nu am avut rabdare sa astept pana a doua zi, asa ca seara la 10 a trebuit sa-l incep...si nu avean chef la acea ora sa mai curat nuci...ramane pe data viitoare.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 190450
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 190451
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 190452
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 190453
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 190454
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 190455
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 190456
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 190457
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 190458
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 190459
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars 190460

COMENTARII (18)

adasev12 1

27.11.2012, 16:00

MIHA,MERSI...TE SERVESC EU PANA UNA ALTA....

mamaie, rocsi...pup

Sim0na 1

27.11.2012, 19:51

N-am facut niciodata, dar de cativa ani tot zic sa fac si eu.. Mereu uit batranetea asta
Tare mult imi place...

adasev12 1

28.11.2012, 02:10

sim0...nu e niciodata prea tarziu pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21