Tort cu crema ganache si capsuni

de violeta30 in Torturi, 11 Oct 2014 | 3018 vizualizari

 

L-am facut pentru ziua fetitei mele. A fost racoros si delicios ! Pregatirea dureaza 2 zile, dar merita tot efortul !

 

INGREDIENTE

Blat
  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
Crema ganache de ciocolata amaruie
  • 1 ciocolata amaruie 100 g
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina Dr Oetker
  • 100 ml lapte
Crema ganache de ciocolata cu lapte
  • 1 ciocolata cu lapte 100 g
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina Dr Oetker
  • 100 ml lapte
Crema ganache de ciocolata alba
  • 1 ciocolata alba 100 g
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina Dr Oetker
  • 100 ml lapte
Pentru decor
  • Capsuni
  • 2 plicuri Tort Gelee Dr Oetker
  • Frisca pentru ornat (250 ml)
  • Sirop de fructe/de zahar sau compot pentru insiropat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ganache si capsuni:

Blatul:

- separam albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul si cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se amesteca albusurile cu crema de galbenusuri. Se pune praful de copt peste faina, se adauga in ploaie peste crema de oua. Se imbraca o cratita sau o tava (in functie de cum se doreste sa iasa tortul - rotund sau dreptunghiular) cu hartie de copt. Se introduce la cuptor si se face testul cu scobitoarea. Cand nu se mai lipeste inseamna ca este gata. Este de preferat sa se faca blatul cu o zi inainte de asamblare.

Crema ganache:

Toate cele 3 creme se fac la fel.

Se marunteste ciocolata si se pune intr-un vas impreuna cu frisca. Se pune pe foc mic pana se topeste bine ciocolata. Se lasa la racit dupa care se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se hidrateaza gelatina in lapte si se bate crema obtinuta pana isi dubleaza volumul si devine o crema fina si pufoasa. Se pune gelatina hidratata cu laptele si se mai bate pana se amesteca bine. Cremele se fac una dupa alta cu pauza de o ora. Ganache-ul se face cu o zi inainte, iar crema se face cu pauza intre ele pentru a avea timp sa se inchege si sa nu se amestece intre ele.

Asamblarea:

Se insiropeaza blatul usor cu suc de fructe, compot sau un sirop de zahar. Nu trebuie sa balteasca in sirop, doar se stropeste blatul. Se pune crema de ciocolata amaruie, se intinde bine, se niveleaza si se introduce o ora la frigider. Se face a doua crema de ciocolata cu lapte si se procedeaza la fel ca si cu cea de ciocolata amaruie. Se lasa tot o ora la frigider. Apoi si crema de ciocolata alba. Dupa ce s-a asamblat si cu ultima crema si s-a lasat sa se intareasca se trece la ornat. Se imbraca cu frisca lasand centrul tortului neornat, sa arate exact ca o rama foto. Se pun capsunile taiate in centru si apoi se toarna jeleul care se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Trebuie sa te misti repede ca se incheaga foarte rapid. Se lasa cateva ore la frigider si apoi se taie dupa preferinta.

Chiar daca este complex ca si metoda de preparare merita tot efortul !

 

TIPS-URI

1

In crema de ciocolata alba se poate adauga piure de capsuni sau visine

2

Se poate adauga intre creme si fructe proaspat taiate sau din compot

3

Ornarea se poate face dupa preferinta, jeleul nu este obligatoriu.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema ganache si capsuni 346526
retete culinare - Tort cu crema ganache si capsuni 346527
retete culinare - Tort cu crema ganache si capsuni 346528
retete culinare - Tort cu crema ganache si capsuni 346529
retete culinare - Tort cu crema ganache si capsuni 346530
retete culinare - Tort cu crema ganache si capsuni 346531
retete culinare - Tort cu crema ganache si capsuni 346532
retete culinare - Tort cu crema ganache si capsuni 346533
retete culinare - Tort cu crema ganache si capsuni 346534

COMENTARII (7)

reisnaor_2006 1

11.10.2014, 22:26

delicios

dantes 1

12.10.2014, 07:03

Delicios!

Bya Ralu 1

12.10.2014, 17:00

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59