Tort cu crema ganache si vanilie

de deyutzky in Torturi, 11 Apr 2014 | 2182 vizualizari

 

Tortul l-am pregatit pentru ziua unui coleg de munca (sefu') :D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 230 g faina
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 g cacao
  • 430 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema de vanilie:
  • 400 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3-4 linguri de zahar
  • 3 linguri amidon
  • Crema ganache:
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 100 gr ciocolata alba
  • Glazura ciocolata:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • Decoratiuni din zahar caramelizat:
  • 4-5 linguri de zahar
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1/2 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ganache si vanilie:

Pregatim crema ganache: punem intr-un ibric 200 ml frisca lichida iar cand este aproape de punctul de fierbere(fara sa fiarba) adaugam ciocolata alba si amestecam pana cand se topeste. O dam la frigider pentru minim 3-4 ore.

Restul de 200 ml de frisca o mixam cu intaritorul si o pastram pt decorarea tortului.  
Dupa ce crema s-a racit o mixam timp de cateva minute pana cand se intareste bine. Daca vi se pare crema prea moale puteti adauga din frisca mixata pana cand ajungeti la compozitia dorita.
Blat:
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, ueiul si esenta de rom si mixam bine pana la omogenizare.

Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi. Fiecare foaie o tinem la cuptor la foc mic-mediu aprox 10 minute.
Lasam foile la racit.

Crema de vanilie:
Punem 300 ml lapte la foc mic si adaugam galbenusurile batute. 
Intr-un bol amestecam zaharul+amidonul+laptele ramas(100 ml) si turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte. 
Amestecam incontinuu cu un tel pana cand crema se ingroasa. Adaugam esenta de vanilie si lasam crema la racit.

Asamblare:
Asezam pe un platou prima foaie de blat si o insiropam cu siropul pregatit (amestecam apa+zaharul+esenta de rom).

Turnam crema de vanilie, adaugam al 2lea blat pe care il insiropam, punem crema ganache si terminam cu ultimul blat insiropat.

Ornam cu frisca ramasa si cu decoratiuni din zahar caramelizat (punem zaharul intr-un ibric pe foc si il lasam la topit pana prinde o culoare maronie,iar cat este fierbinte formam cu o lingura diferite forme pe o foaie de copt).

In mijloc turnam glazura de ciocolata: topim ciocolata pe baie de aburi si turnam frisca lichida treptat pana cand obtinem compozitia dorita.

Se pastreaza la frigider.
 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema ganache si vanilie 310575
retete culinare - Tort cu crema ganache si vanilie 310576
retete culinare - Tort cu crema ganache si vanilie 310577
retete culinare - Tort cu crema ganache si vanilie 310578
retete culinare - Tort cu crema ganache si vanilie 310579
retete culinare - Tort cu crema ganache si vanilie 310580

COMENTARII (35)

laura_n 1

14.04.2014, 16:09

andaleee

deyutzky 1

14.04.2014, 16:32

simona te puuup si iti multumesc

deyutzky 1

14.04.2014, 16:33

andaleeee Laurici )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D