Tort de ciocolata

de lacrimioara in Torturi, 4 Ian 2011 | 4587 vizualizari

 

este un tort super bun numai ca intreg nu am poze, pentru ca nu am avut tava detasabila si nu a iesit chiar asa aspectos. Am fost nevoita sa-l pun intr-o caserola rotunda, ca trebuia bagat cu tava rotunda detasabila la frigider, din cauza ca a iesit crema putin moale. A doua zi a trebuit glazurat, crema s-a intarit asa frumos, dar nu am nu am avut tava. O sa-mi cumpar. La gust e delicios si multumesc Nadinei pt reteta

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 1 praf de copt,
  • 6 linguri de zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 4 linguri ulei.
  • Crema:
  • 250 gr marcapone,
  • 2 intaritoare frisca,
  • 500 ml frisca,
  • 300 gr ciocolata cu lapte,
  • 3 linguri zahar.
  • Sirop:
  • 200 grame zahar,
  • 100 ml apa,
  • 1 sticluta rom.
  • Glazura:
  • 100 ml frisca lichida,
  • 150 gr ciocolata menaj.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul dupa care se pun in albusurile batute spuma. Se amesteca usor, se pune si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se da la copt cam 25 minute la 160 -180 grade. Dupa ce s-a copt se da la rece, dupa care se taie in doua.

Crema:

Se mixeaza marscapone la fel si frisca cu  zaharul. Dupa ce s-a batut se amesteca cu marscapone si lasam deoparte. Punem ciocolata cu frisca la foc pana se topeste ciocolata, lasam la racit. Dupa  ce s-a racit o punem peste frisca si mixam pana se incorporeaza bine.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul dupa care se stinge cu 4 linguri de apa si lasam la racit. Dupa ce s-a racit punem esenta de rom.

Asamblare:

Punem jumatate de blat taiat intr-o tava rotunda detasabila, insiropam, apoi crema toata si al doilea blat. Insiropam si il  dam la rece cateva ore sau pana a doua zi.

A doua zi sau peste cateva ore facem glazura: se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida dupa care se lasa la racit. Dupa ce s-a racit scoatem tortul si il punem pe un gratar. Turnam glazura pe el sa curga peste tot. Lasam sa se intareasca putin glazura dupa care il punem pe o tava rotunda si il ornam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si capsuni