Tort cu frisca si capsune

de _Alina_ in Torturi, 29 Sep 2014 | 3354 vizualizari

 

Acest tort face parte din categoria dulciurilor simple si bune.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua medii (de la tara am folosit eu)
  • 180 g zahar
  • 120 g faina
  • 20 g cacao
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml sirop de brad
  • un praf sare
  • 5 g praf de copt (optional)
  • Crema:
  • 600g smantana lichida (30% grasime- Pilos am folosit eu)
  • 250g capsune
  • 2 lg zahar
  • Decor:
  • 400g smantana lichida (30%grasime)
  • 1 si 1/2 lg zahar
  • 3 capsune feliate
  • flori de iasomie (optional)
  • Sirop:
  • 80 ml apa plata amestecata cu 20 ml sirop concentrat de capsune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si capsune:

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de  galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si siropul de brad si mixeaza pana la incorporarea acestora (cateva secunde).

4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare. Adauga zaharul (120 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.

5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca faina cu cacaoasi praf de copt, si cerne mix-ul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

7. Toarna compozitia intr-o tava (31 x 12cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.

8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi taie blatul in 5 felii (daca detii un fir de taiat torturi, iar daca nu, taie-l in cate felii vrei).

   Crema:

1. Mixeaza smantana lichida rece (mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare) cu zaharul pana cand creste in volum si  capata consistenta. 

2. Taie cubulete capsunele spalate, curatate de codite si uscate, si inglobeza-le in frisca.

   Asamblare si decor:

1. Pune prima felie pe un platou, insiropeaz-o putin, pune 200 g de crema intinde-o, si procedeaza asa pana cand termini feliile. 

2. Mixeaza apoi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si capata consistenta, si inveleste tortul cu ea, apoi oreneaza-l cu felii de capsune si cu flori de iasomie si introdu-l in frigider pentru 4 ore.

 

 

TIPS-URI

1

Capsunile proaspete lasa destula zeama (asta am constatat dupa ce tortul a stat la frigider 4 ore), asa ca ori nu mai insiropezi tortul, ori alegi fructe mai tari.

2

Poti folosi alte fructe de sezon.Daca nu ai sirop de brad poti folosi orice alt sirop iti place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine