Tort cu frisca si capsune

de _Alina_ in Torturi, 29 Sep 2014 | 1578 vizualizari

 

Acest tort face parte din categoria dulciurilor simple si bune.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua medii (de la tara am folosit eu)
  • 180 g zahar
  • 120 g faina
  • 20 g cacao
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml sirop de brad
  • un praf sare
  • 5 g praf de copt (optional)
  • Crema:
  • 600g smantana lichida (30% grasime- Pilos am folosit eu)
  • 250g capsune
  • 2 lg zahar
  • Decor:
  • 400g smantana lichida (30%grasime)
  • 1 si 1/2 lg zahar
  • 3 capsune feliate
  • flori de iasomie (optional)
  • Sirop:
  • 80 ml apa plata amestecata cu 20 ml sirop concentrat de capsune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si capsune:

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de  galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si siropul de brad si mixeaza pana la incorporarea acestora (cateva secunde).

4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare. Adauga zaharul (120 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.

5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca faina cu cacaoasi praf de copt, si cerne mix-ul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

7. Toarna compozitia intr-o tava (31 x 12cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.

8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi taie blatul in 5 felii (daca detii un fir de taiat torturi, iar daca nu, taie-l in cate felii vrei).

   Crema:

1. Mixeaza smantana lichida rece (mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare) cu zaharul pana cand creste in volum si  capata consistenta. 

2. Taie cubulete capsunele spalate, curatate de codite si uscate, si inglobeza-le in frisca.

   Asamblare si decor:

1. Pune prima felie pe un platou, insiropeaz-o putin, pune 200 g de crema intinde-o, si procedeaza asa pana cand termini feliile. 

2. Mixeaza apoi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si capata consistenta, si inveleste tortul cu ea, apoi oreneaza-l cu felii de capsune si cu flori de iasomie si introdu-l in frigider pentru 4 ore.

 

 

 

TIPS-URI

1

Capsunile proaspete lasa destula zeama (asta am constatat dupa ce tortul a stat la frigider 4 ore), asa ca ori nu mai insiropezi tortul, ori alegi fructe mai tari.

2

Poti folosi alte fructe de sezon.Daca nu ai sirop de brad poti folosi orice alt sirop iti place.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu frisca si capsune-0
Tort cu frisca si capsune-1
Tort cu frisca si capsune-2

COMENTARII (20)

dantes

dantes 1

01.10.2014, 08:01

Delicios

_Alina_

_Alina_ 1

01.10.2014, 09:53

Va multumesc!

ancutsa

ancutsa 1

11.07.2016, 17:52

Foarte frumos si special!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!