Tort cu lamaie

de nico_nico in Torturi, 12 Mai 2011 | 2696 vizualizari

 

cu margarete

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri faina,
  • 8 linguri zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 esenta de lamaie.
  • Crema:
  • 2 oua,
  • 300 ml lapte,
  • 2 linguri pline de faina,
  • 1 margarina Rama(250gr),
  • 1 esenta de lamaie.
  • Sirop:
  • 4 linguri zahar,
  • 200 ml apa
  • Decor:
  • 500 ml frisca lichida Hulala,
  • margarete si bombonele decorative de la Dr. Oetker
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie:

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare apoi se adauga galbenusurile frecate spuma cu zaharul si zaharul vanilat, praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie si la urma faina in ploaie.Se amesteca cu lingura de lemn ca sa nu se lase albusurile.Se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute intr-o forma dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu hartie.

Pentru crema se amesteca bine ouale cu zaharul, faina si lapte (cu telul) se amesteca bine pana devine pasta si se pune la foc mic pana se ingroasa. Se lasa putin la racit, se adauga esenta de lamaie iar cand e racita toata compozitia se adauga margarina. Frisca se bate spuma tare cu mixerul.

Blatul copt si racit se taie in trei parti se insiropeaza cu sirop(zaharul se caramelizeaza apoi se adauga apa si se lasa pe foc pana se topeste zaharul si se lasa la racit).Fiecare foaie insiropata se unge cu crema apoi cu un strat de frisca, iar la final se orneaza dupa preferinta. Eu am folosit margarete si bombonele decorative de la Dr. Oetker.

 

COMENTARII (11)

adry88 1

12.05.2011, 20:16

vreau si eu o portie

divainbucatarie 1

13.05.2011, 08:30

frumos!

ionela2682 1

13.05.2011, 11:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S