Tort cu margarete

de Criss in Torturi, 18 Sep 2011 | 7279 vizualizari

 

Acesta e primul meu tort acoperit cu pasta de zahar. Pentru prima incercare, zic eu, arata destul de bine. Tortul l-am facut pentru noi, a fost un experiment asadar, insa pasta de zahar e o dezamagire pentru mine. Deci nu cred ca am sa mai fac vreodata tort pentru noi, acoperit cu pasta de zahar. E mult prea dulce, nu ne place gustul ei si preferam torturile acoperite cu frisca sau ciocolata. In plus, se simte si untul cu care am uns tortul si asta iarasi ma deranjeaza, pentru ca nu ne plac cremele cu unt.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura apa rece
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt

Mousse de ciocolata alba:

  • 100 g ciocolata alba (Milka am pus eu)
  • 100 + 200 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina hidratata

Mousse de zmeura:

  • 300 g zmeura
  • 4 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina gidratata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu margarete:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul. Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o cratita sau forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute.

Dupa ce se raceste, il taiem in doua.

In 100 ml frisca topim ciocolata alba si adaugam gelatina hidratata. Amestecam pana se topeste gelatina si lasam sa se raceasca, apoi adaugam 150 ml frisca batuta.

Pe o tava asezam inelul detasabil, punem prima foaie de blat si o insiropam, apoi turnam crema de ciocolata alba. Dam la frigider si ne apucam de preparat mousse-ul de zmeura.

Zmeura (eu am avut in congelator) o lasam sa se decongeleze, apoi o pasam sa separam samburii. Piureul obtinut il amestecam cu zaharul pudra si il punem la fiert. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere, luam vasul deoparte si adaugam gelatina hidratata. Amestecam pana se dizolva gelatina si lasam sa se raceasca. Dupa racire se adauga frisca batuta si se amesteca.

Turnam peste mousse-ul de ciocolata si dam la frigider vreo 10 minute dupa care punem foaia a doua insiropata.

Dupa minim 2 ore (eu l-am lasat peste noapte) scoatem inelul detasabil si ornam tortul dupa preferinta. In cazul meu, l-am uns putin cu unt amestecat cu zahar pudra si am pus apoi pasta de zahar.
Margaretele (pe care le-am facut saptamana trecuta) le-am pensulat cu apa si le-am asezat pe tort. In cateva minute se lipesc. Se pot lipi si cu miere sau energizant.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu margarete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta de ciocolata cu mousse de ciocolata