Tort cu mascarpone si visine

de Criss in Torturi, 18 Oct 2016 | 1891 vizualizari

 

Zilele trecute, mai precis in 10 octombrie, blogul meu a implinit 7 ani. Waw, nu-mi vine sa cred ca a trecut atat de mult timp de cand am inceput acest proiect, daca se poate numi astfel. Sapte ani in care mi-am facut multi prieteni virtuali, care imi citesc si apreciaza blogul. Sapte ani in care am incercat sa postez retete simple si la indemana oricui, am incercat sa fac poze cat mai frumoase. Marea mea durere :D e ca nu-mi ies pozele frumoase, dar daca privesc in urma la primele postari...sa zicem ca se observa progrese...Am sters unele postari si multe ar mai trebui sterse...mi-am propus sa refac retetele si sa schimb pozele, cateva am reusit sa le schimb dar ar fi mult de lucru si timpul nu mi-e prieten. Stiu, ar fi cazul sa-mi cumpar domeniu si sa ma mut de pe blogspot asa cum au facut colegele mele bloggerite, am s-o fac si pe asta intr-o buna zi....Pana atunci insa, va multumesc tuturor celor care imi urmariti postarile si imi trimiteti mesaje si va invit sa ramaneti alaturi de mine si in continuare. Pentru voi am acest tortulet care seamana cu tortul "Padurea Neagra". Sa zicem ca e o reinterpretare a celebrului tort. :)  

 

INGREDIENTE

  • Blat (20 cm diametru):
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -2 linguri ulei
  • -5 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -1 plic praf de copt
  • Crema:
  • -300 ml frisca Pilos
  • -250 g mascarpone
  • -5 linguri zahar pudra
  • -1 plic gelatina
  • -200 g visine
  • Sirop:
  • -sucul lasat de visine dupa decongelare
  • -2 lingurite zahar
  • -esenta de migdale
  • Decor:
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -100 ml frisca lichida
  • -100 ml frisca batuta
  • -fulgi de ciocolata
  • -visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mascarpone si visine:

Ouale se separe si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa si uleiul si se mixeaza pana se albesc si isi dubleaza volumulsi zaharul se topeste. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se adauga peste galbenusurile spumate. Se omogenizeaza, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga albusurile spuma amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus, astfel incat sa nu se lase compozitia. Amestecul se toarna int-o forma de tort detasabila cu diametru 20 cm si se coace blatul 35-40 minute, sau se face testul cu scobitoarea. Dupa racire sa taie in 3 foi. Pentru ca am folosit frisca naturala Pilos (cu care incep sa ma imprietenesc, desi nu pot spune ca imi place in mod deosebit), am folosit si gelatina la crema pentru ca am vrut sa fie ferma si sa nu curga dintre blaturi. Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece.  Frisca se bate spuma. Separat se bate crema mascarpone cu zaharul, apoi se adauga frisca batuta si se omogenizeaza. Gelatina se dizolva pe baie de aburi, apoi se amesteca cu crema.(Din crema am oprit cam 3 linguri pe care le-am folosit la decor.)  (Eu am asamblat tortul in cratita in care am copt blatul. In cratita se pune folie alimentara usor umezita, se aseaza primul blat, se insiropeaza, se adauga jumatate din crema, cateva visine, apoi al doilea blat insiropat, restul de crema, visine si al treilea blat insiropat. Se acopera tortul cu folie alimentara si se pune in frigider minim 2 ore.

Dupa doua ore, se rastoarna pe un platou si se decoreaza. 100 ml frisca se bat spuma si se amesteca cu cele 3 linguri de crema. Se acopera tortul cu crema. Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida si se toarna pe marginea tortului, lasand sa se prelinga. Pe mijloc se pun fulgi de ciocolata si de jur imprejur se fac rozete din frisca. Pe fiecare rozeta se pune cate o visina. Se mai tine tortul in frigider 2 ore, apoi se poate taia. Simplu si delicios. Ai mei m-au criticat ca am facut un tort prea mic, asa ca se cere repetat. :)

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mascarpone si visine-0
Tort cu mascarpone si visine-1
Tort cu mascarpone si visine-2
Tort cu mascarpone si visine-3
Tort cu mascarpone si visine-4
Tort cu mascarpone si visine-5
Tort cu mascarpone si visine-6
Tort cu mascarpone si visine-7
Tort cu mascarpone si visine-8
Tort cu mascarpone si visine-9

COMENTARII (23)

Mutulica 1

20.10.2016, 14:32

Felicitari pentru tot ce faci!

Ksenya 1

21.10.2016, 09:57

felicitari!

Criss 1

22.10.2016, 05:20

Multumesc mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04