Tort cu mere

de Julie in Torturi, 3 Sep 2010 | 4699 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua,
  • 16 linguri zahar, 
  • 8 linguri ulei, 
  • 8 linguri faina,
  • esenta de vanilie
  • Pentru stratul de mere:
  • 1 kg cu mere,
  • 2-3 linguri zahar,
  • 50 g unt,
  • 1 lingurita scortisoara ,
  • 1/2 lingurita cardamom
  • Pentru decor:
  • frisca,
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele zahar, scortisoara ,cardamom .Deasupra se repartizeaza untul taiat in bucati mici. Se da tava la cuptor pana se inmoaie putin merele.

Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul se adauga galbenusurile ,uleiul,esenta si faina. Se imparte compozitia in doua. Prima jumatate se aseaza deasupra merelor . Se da tava din nou la cuptor pentru 20-25 minute. Se lasa sa se racoreasca  putin si se rastoarna pe platou, astfel incat merele sa ramana deasupra.

In aceeasi tava se coace o a doua foaie din jumatatea de aluat oprita. Dupa ce s-a copt si este rece ,se aseaza deasupra merelor, acestea ramand la mijloc. Se insiropeaza cu putin sirop de zahar ars , apoi se imbraca tortul cu frisca si se presara fulgi de migdale.

 

TIPS-URI

1

Pentru un aspect mai deosebit se poate amesteca in o parte din frisca , o lingurita cu cacao.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mere-0
Tort cu mere-1
Tort cu mere-2
Tort cu mere-3
Tort cu mere-4
Tort cu mere-5

COMENTARII (18)

kukibella

kukibella 1

04.06.2013, 12:35

adry88

adry88 1

04.06.2013, 13:44

minunat

jolygina

jolygina 1

04.06.2013, 22:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!