Tort cu mere si crema de zahar ars

de epurasha2bb in Torturi, 29 Iul 2010 | 7362 vizualizari

 

dupa o reteta a bucatarasului miha

 

INGREDIENTE

  •  3 mere
  • * 8 oua
  • * 50 g unt
  • * 500 ml lapte
  • * 14 linguri de zahar
  • * 3 linguri de faina
  • * esenta vanilie
  • * 1 lingurita scortisoara
  • * frisca pentru decor
  • * 4 linguri de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de zahar ars:

Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita in care vom face tortul, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece.

Merele se curata si se taie in jumatate, apoi le asezam in cratita cu scobitura in sus,iar in fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt. Pudram cu scortisoara si 2 linguri de zahar,apoi dam la cuptor pentru 20 de minute.

Intre timp batem 5 oua bine si le amestecam cu laptele, 5 linguri de zahar si esenta de vanilie.

Turnam totul peste mere si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute.

Cand e  aproape gata crema de zahar ars, facem un aluat ca cel de pandispan din 3 oua,3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,pe care-l turnam peste crema bine inchegata.

Cand s-a copt blatul,lasam un pic sa se raceasca,apoi rasturnam tortul pe un platou,dar nu ridicam cratita in care l-am copt.

Lasam tortul asa, cu cratita rasturanta, la frigider cateva ore bune.

Cand s-a racit foarte bine ridicam cratita cu grija.

Se orneaza deasupra si de jur imprejur cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mere si crema de zahar ars-0
Tort cu mere si crema de zahar ars-1

COMENTARII (17)

ela

ela 1

29.07.2010, 23:46

cat este de frumos....

mena29

mena29 1

30.07.2010, 07:49

Ce frumos

adasev12

adasev12 1

24.12.2010, 00:23

f frumos si bun astept si o sectiune...una mare pt mine.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01