Tort de mere

de Alinutza80 in Torturi, 14 Mai 2012 | 2011 vizualizari

 

Acest tort l-am facut de ziua mea si a fost foarteeee bunnnn!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 50 gr de unt
  • 100 gr de zahar
  • 50-70 gr de nuca pisata
  • dulceata sau gem(eu am pus gem de prune)
  • scortisoara
  • Pentru pandispan:
  • 4 oua
  • 100 ml apa rece
  • 250 gr de zahar
  • 200 gr de faina
  • rom, vanilie,
  • coaja de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca
  • bombonele de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se va pune zaharul tos, merele se curata de coaja si li se scoate miezul. Merele se pun in cratita deja pregatita, apoi se umplu cu gemul amestecat cu nuca macinata, dupa care am presarat scortisoara, apoi am dat cratita la cuptor. Se da la foc potrivit.

Separat trecem la pregatirea pandispanului:

Se bat spuma cele 4 albusuri cu 100 ml de apa rece,se adauga zaharul  continuand sa mixam, dupa care se adauga treptat si galbenusurile si faina. Verificam daca zaharul din cratita de la cuptor s-a caramelizat si daca merele s-au inmuiat numai dupa aceea putem pune compozitia de pandispan.

Dupa ce se pune compozitia de pandispan, focul aragazului se va da mare, pentru a putea creste acesta si de a fi patruns bine.

Se poate verifica din cand in cand si daca constatam ca este facut se inchide focul aragazului si se mai lasa 10 minute in cuptor, dupa care se ia un cutit si se desprinde de pe marginile cratitei si se va incerca rasturnarea pe un platou cu mare atentie.

Se decoreaza cu frisca si cu bombonele de ciocolata(asta am avut) sau dupa preferinte.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de mere-0
Tort de mere-1
Tort de mere-2
Tort de mere-3
Tort de mere-4
Tort de mere-5
Tort de mere-6
Tort de mere-7

COMENTARII (29)

Alinutza80

Alinutza80 1

15.05.2012, 18:52

Iti multumesc mult Ancuta! La multi ani si sarbatoritului vostru
Astept sa vad si reteta ta

gianibucatarie

gianibucatarie 1

21.05.2012, 17:33

VAI DELICIOS ARATA! LA MULTI ANI!!! crezi ca are ceva daca pun putina mirinda cu suc de mere rosii in amestecul de mere? imi place tare mult aroma!!

Alinutza80

Alinutza80 1

21.05.2012, 18:39

Giani iti multumesc mult!Dar nu am nici o idee daca poti sa pui mirinda, eu cred ca este delicios asa cum este

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!