Tort cu mere si crusta de nuci

de Corinuta in Torturi, 5 Apr 2011 | 3599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 50 g unt topit
  • 4 mere
  • 150 g nuci
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crusta de nuci:

Se tapeteaza forma de tort cu unt si faina sau cu hartie de copt si se da drumul la cuptor la o temp. de 120 de grade.

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu untul, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se bat pana nu se mai simte zaharul. Apoi se pun galbenusurile cu untul iar la sfarsit faina cernuta. Se amesteca incet sa nu se formeze cocoloase, se toarna in tava de tort si se da la cuptor pentru 40 de minute.

Merele se curata de coaja si de cotor, se taie in doua si se cresteaza deasupra. Cand blatul mai are foarte putin pana sa se rumeneasca, se pun merele deasupra si se mai lasa la cuptor la aceeasi temperatura sa se coaca. Dupa ce l-am scos din cuptor ungem merele cu mierea de albine.

Se pregateste crantul din zahar ars cu nuci. Se toaca nucile. Se pune la topit zaharul impreuna cu o lingura de apa iar cand a capatat o culoare aurie se adauga nucile, se amesteca bine si se toarna in forma de floare peste mere. 

Dupa ce tortul s-a racit, se da la frigider pentru ca merele sa-si lase zeama in blat, iar crantul sa se inmoaie.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mere si crusta de nuci-0
Tort cu mere si crusta de nuci-1
Tort cu mere si crusta de nuci-2
Tort cu mere si crusta de nuci-3
Tort cu mere si crusta de nuci-4

COMENTARII (25)

Corinuta

Corinuta 1

07.04.2011, 16:10

Multumesc!

lilik

lilik 1

09.04.2011, 05:31

frumos frumos

adry88

adry88 1

01.06.2011, 21:24

arata exceptional

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!