Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca

de Petrina MIH in Torturi, 5 Dec 2015 | 2964 vizualizari

 

Este un tort delicioas, atat pentru iubitorii de ciocolata cat si pentru amatori. 


Va sfatuiesc sa il incercati si nu veti fi dezamagiti!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 25 g cacao
  • 3,5 lg ulei
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt

Mousse de cocolata:

  • 500 g ciocolata neagra sau cu lapte
  • 500 ml frisca
  • 4 albusuri
  • 100 ml apa fierbinte

Sirop:

  • 400 ml apa
  • 2 plicuri capucino
  • 3-4 lg zahar
  • 3-4 linguri de lichor de ciocolata sau amaretto, sau lichior de migdale

Pentru ornat: 500 ml frisca si 100 g alune nesarate, maruntite

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca:

Pentru blat: 

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul si uleiu pana isi dubleaza volumul, adaugam esenta de rom apoi incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Dupa ce omogenizam punem cate putin din albusuri si amestecam cu miscari largi(cu o lingura sau un tel) pana se formeaza un aluat pufos. Il punem in tava (diametru 24 cm) si dam la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 grade C. Dupa ce s-a copt il scoatem si il lasam sa se raceasca, bine ar fi peste noapte, apoi il taiem in 3 parti egale.

Pentru mousse: Punem ciocolata maruntita la topit la bain marie (asezam un bol de sticla, in care am pus ciocolata, peste o cratita cu apa si punem cratita pe foc mic), dupa ce s-a topit adaugam apa fierbite si amestecam cu un tel pana se omogenizeaza si se face ca o crema. Batem albusurile spuma cu 2 linguri de zahar si adaugam peste ciocolata topita, dar racita, sa nu fie fierbinte!! Incorporam usor albusurile in ciocolata. Dupa asta, adaugam cate putin din frisca batuta si incorporam la fel de usor, pentru a nu scoate aerul din ea. Vom obtine o crema ferma si aerata. 

Pentru sirop: Punem apa la fiert cu plicurie da capucino si zaharul. Cand da in clocot o dam de pe foc si o lasam sa se raceasca, dupa care adaugam lichiorul.

Asamblare: Asezam pe un platou prima felie de blat, o insiropam si punem crema de ciocolata, o nivelam si putem pune (optional) alune maruntite pe deasupra. Procedam la fel si cu urmatoarele felii. Trebuie sa impartim crema in 3 pentru a imbraca si tortul cu crema de ciocolata. Dupa ce l-am nivelat punem pe laterale alune maruntite si un pic pe margini. Batem frisca si il ornam dupa cum ne palace. 

Dam la frigiter pt cca. 4-5 ore sau peste noapte.

 

Pofta buna!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca 415543
retete culinare - Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca 415544
retete culinare - Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca 415545
retete culinare - Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca 415546
retete culinare - Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca 415547
retete culinare - Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca 415548
retete culinare - Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca 415549
retete culinare - Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca 415550
retete culinare - Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca 415551
retete culinare - Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca 415552
retete culinare - Tort cu mousse de ciocolata, alune si frisca 415553

COMENTARII (5)

miki_a 1

07.12.2015, 15:07

Eu vreau doua, ca e tortul mare! Foarte frumos, cremos, gustos! Bravo!

MotanLaOale 1

11.12.2015, 12:02

mihaelar63 1

14.12.2015, 17:45

Delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55