Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 1 Feb 2010 | 2737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -8 oua
  • -8 linguri de zahar
  • -8 linguri de faina
  • -un praf de copt

Crema: -mousse de ciocolata:

  • 150g ciocolata cu lapte
  • 3 galbenuse
  • un albus
  • 150 g zahar
  • 200 ml frisca
  • 10 g gelatina
  • vanilie

Mousse de piersica: 

  • un compot de piersici de 850g
  • 2 oua
  • 200 ml frisca
  • 150 ml sirop de fructul pasiunii(eu am pus sirop de piersica din compot)
  • 20 g gelatina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici:

BLAT:

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma,apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana se topeste.Dupa ce s-a topit zaharul adaugam galbenusurile pe rand in compozitie;cand terminam si cu albusurile renuntam la mixer si folosim o lingura de lemn.In compozitie adaugam faina in ploaie(amestecata cu praful de copt)si amestecam cu lingura de lemn.Punem compozitia intr-o forma de 28cm care a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina(puneti mai multa faina ca daca se arde se arde doar faina care se curata foarte usor) si se da la cuptorul preincalzit aprox 20-25 min(la inceput dati focul mai tare sa poata sa creasca si apoi dati incet)

MOUSSE DE CIOCOLATA:

Gelatina se hidrateaza in 4-5 lg de apa calda.galbenusurile le-am pus impreuna cu jumatate din zahar si cu 6 lg de lapte pe baie de aburi si am amestecat pana s-a facut ca o smantana ,apoi le-am lasat la rece .Albusele se bat bine cu cealalta jumatate de zahar ,frisca se bate tare ,se amesteca impreuna ,se pun galbenusele ,ciocolata topita si ultima data gelatina .Compozitia se pune peste primul blat ,peste mousse se pune al doilea blat si se da la rece pana pregatim mousse-ul de piersica.(am insiropat fiecare blat cu un sirop din apa,zahar si esenta).Eu am pus in tava in care am facut blatul o pung mare de plastic si acolo am montat tortul.Cand l-am scos am luat cu punga cu tot si l-am pus pe platou,apoi am taiat punga si gata!!!improvizatie.........ca daca nu am gasit cu peretii detasabili.

 

MOUSSE DE PIERSICA:

Piersicile se scot din zeama se adauga peste ele siropul si se fac piure foarte fin.Gelatina am dizolvat-o tot in sirop de piersica.Galbenusele le-am amestecat cu 2 lg de zahar si 4lg de lapte pe baie de aburi pana cand devin ca o smantana ,am lasat la racit.Albusele se bat si se amesteca cu galbenusele reci, se adauga piureul , gelatina ,iar la sfarsit se amesteca cu frisca batuta.Se amesteca bine compozitia cu lingura si se pune peste foaia de blat,se da la rece.
eu l-am imbracat in frisca!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici 15817
retete culinare - Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici 15818

COMENTARII (3)

Rocsi 1

01.02.2010, 23:20

mama c bine arata....as vrea si eu o buktik mik...

Pasiune pentru bucatarie 1

01.02.2010, 23:25

multumescfelia e pt voi

adry88 1

07.07.2011, 10:58

superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S