Tort cu mousse de fructe de padure

de Irina in Torturi, 9 Iul 2011 | 5879 vizualizari

 

For my sweet, sweet, Ioana!
Reteta e mai veche asa ca nu am avut fructe proaspete care sunt mult mai gustoase, cu siguranta. Asta nu ne-a impiedicat insa sa o savuram.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de pandispan
  • 250 g fructe de padure
  • 2-3 linguri de zahar
  • 100 ml frisca
  • 1 lingura de gelatina
  • sirop pentru blat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de fructe de padure:

Am inceput cu prepararea mousse-ului. Fructele si zaharul le-am pus intr-o cratita la foc moale si le-am lasat pana au inceput sa fiarba. 

Gelatina inmuiata in cateva linguri de apa am scurs-o si am adaugat-o la fructe amestecand bine. Am lasat la racit dupa care am adaugat frisca si am omogenizat amestecul.

Am decupat blatul cu o forma de inox inimioara, in care am si montat tortul. Am insiropat intai blatul, apoi am adaugat un strat de mousse peste el, inca un blat insiropat deasupra si inca un strat de mousse. La final am pus tortul la racit cam doua ore, pana s-a intarit mousse-ul, dupa care l-am scos din forma.

A iesit foarte dragut, delicios si racoros in acelasi timp.  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu mousse de fructe de padure 114238
retete culinare - Tort cu mousse de fructe de padure 114239
retete culinare - Tort cu mousse de fructe de padure 114240
retete culinare - Tort cu mousse de fructe de padure 114241
retete culinare - Tort cu mousse de fructe de padure 114242
retete culinare - Tort cu mousse de fructe de padure 114243
retete culinare - Tort cu mousse de fructe de padure 114244
retete culinare - Tort cu mousse de fructe de padure 114245

COMENTARII (31)

Rux 1

11.06.2013, 18:52

Minunat tortulet! La multi Ani Irina...din toata inima!

Sylvia 1

11.06.2013, 19:31

La multi ani Irina si tot ce iti doresti alaturi de cei dragi tie !

Bucataras Medi 1

11.06.2013, 20:37

la multi ani sanatosi si frumosi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D