Tort cu mousse de mure, branzica si afine

de simona72 in Torturi, 4 Noi 2013 | 1886 vizualizari

 

Este un tort aniversar...cu dedicatie pt fiul meu Bogdan, prietena noastra de pe site Dea-Dea si cu multumiri bucatarasilor pt ajutorul acordat...Nu a iesit ce-mi doream, dar eu zic ca a iesit un tort delicios pt care am primit laude de la niste copii veniti la petrecere...da ce va pricepeti tanti:))...va las sa savurati...Multumesc Laura!>:D<

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri pline pudra de roscove
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 plic de praf de copt
  • pt mouuse de mure:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 gr mascarpone
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1 plic de gelatina
  • 2 linguri pline de gem de mure http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-mure-49570.html
  • 50 ml apa
  • 1 cana de afine(congelate am avut eu
  • pt crema de branza:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 gr branza proaspata 0,2%grasime de la Delaco
  • 3-4 linguri zahar
  • 1/2 plic de gelatina
  • 50 ml apa
  • pt decor:
  • ciocolata alba
  • mure
  • toping de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de mure, branzica si afine:

Pt blat: separam albusurile si le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana albusurile devin o bezea. Adaugam pe rand galbenusurile si uleiul in fir subtire. Faina o amestecam cu pudra de roscove, praful de copt si le adaugam peste amestecul de oua, amestecand cu un tel, de data acesta, incet pana se incorporeaza toate. Tapetam o forma rotunda cu inel detasabil cu hartie de copt. Punem aluatul in forma si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Pt mousse de mure: frisca o mixam impreuna cu zaharul, adaugam mascarponele cate putin, dizolvam gelatina in apa, lasam la hidratat, deasupra flacarii de la aragaz amestecam pana se dizolva. Adaugam gemul de mure peste gelatina, le amestecam bine pane gemul se desface si-l turnam peste crema de frisca si mascarpone.

Pt crema de branza: frisca o mixam impreuna cu zaharul, adaugam branza treptat si gelatina dizolvata ca si la mousse. 

Pt asamblare: dupa ce blatul s-a copt si s-a racit, inlaturam hartia de copt, punem la loc blatul in forma cu inel, adaugam mosseul de mure, dam la rece pt 30 minute, adaugam ceasca de afine si le distribuim pe toata suprafata tortului, adaugam crema de branza si mai dam la frigider pt 1-2 ore sau pana cand este servit. Se inlatura inelul detasabil, se muta tortul pe platou, se decoreaza cu ciocolata alba rasa si mure(congelate am avut eu) si se serveste cu toping de ciocolata(pe baie de aburi topim 50 gr ciocolata menaj+50 ml smantana pt frisca). Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mousse de mure, branzica si afine-0
Tort cu mousse de mure, branzica si afine-1
Tort cu mousse de mure, branzica si afine-2
Tort cu mousse de mure, branzica si afine-3
Tort cu mousse de mure, branzica si afine-4
Tort cu mousse de mure, branzica si afine-5
Tort cu mousse de mure, branzica si afine-6
Tort cu mousse de mure, branzica si afine-7
Tort cu mousse de mure, branzica si afine-8
Tort cu mousse de mure, branzica si afine-9
Tort cu mousse de mure, branzica si afine-10
Tort cu mousse de mure, branzica si afine-11
Tort cu mousse de mure, branzica si afine-12
Tort cu mousse de mure, branzica si afine-13
Tort cu mousse de mure, branzica si afine-14

COMENTARII (30)

anca_rm 1

06.11.2013, 09:26

ce-mi place asta

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 17:37

delicios tort

simona72 1

26.11.2013, 18:41

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04