Tort cu ricotta si zmeura

de miremirc in Torturi, 1 Aug 2011 | 6350 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 50 g unt moale
  • 20 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 50 g mac
  • 70 g arahide crude macinate

Umplutura :

  • 250 g branza Ricotta
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat esenta de vanilie
  • 70 g zahar pudra
  • 1/2 lamaie
  • 10 g Foi de gelatina Dr.Oetker(6 foi)

Jeleu de zmeura :

  • 250 g zmeura proaspata (sau congelata)
  • 80 g zahar pudra
  • 1/2 plic Foi de gelatina Dr.Oetker (3 foi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ricotta si zmeura:

  Pentru blat : mixam intr-un bol untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi adaugam pe rand cele doua galbenusuri.

  Albusurile le batem spuma cu cele 50 g de zahar si le incorporam in crema de oua.

Peste aceasta compozitie turnam arahidele si macul macinat.
Intr-o forma de tort cu d=25 cm coacem acest blat. Verificam cu scobitoarea cand este copt. Lasam sa se raceasca complet.

Pentru umplutura : mixam branza ricotta cu zaharul pudra, cu coaja rasa si zeama de la jumatate de lamaie, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Batem frisca nu foarte tare. Gelatina o inmuiem in apa rece cam 5-10 minute, ostoarcem bine de apa si o punem intr-o craticioara pe foc, fara a fierbe, amestecand intr-una.
In gelatina topita punem 2 linguri de frisca batuta, omogenizam, apoi o amestecam cu restul de frisca batuta.
Frisca o amestecam cu crema de branza, apoi o turnam peste blatul ramas, in forma de tort cu margini detasabile.

Dam la frigider pentru 2 ore.
Pentru jeleul de zmeura : Terciuim zmeura impreuna cu zahartul pudra, cu ajutorul unui mixer vertical.

Lasam foile de gelatina in apa rece pentru 5 minute, stoarcem de apa si punem pe foc sa se topeasca; adaugam 50 ml apa dupa ce s-a topit gelatina si o adaugam la zmeura terciuita , amestecand bine.
Jeleul il turnam peste umplutura de branza si dam la frigider de seara pana dimineata.

 Un tort foarte fin, foarte usor, ideal pentru o zi de vara. Merita incercat. Eu l-am gasit intr-o revista de la Dr.Oetker. Mai am si alte retete acolo, retete pe care sper sa le postez :P

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ricotta si zmeura-0
Tort cu ricotta si zmeura-1
Tort cu ricotta si zmeura-2
Tort cu ricotta si zmeura-3
Tort cu ricotta si zmeura-4
Tort cu ricotta si zmeura-5
Tort cu ricotta si zmeura-6

COMENTARII (30)

DIANA B

DIANA B 1

18.08.2011, 12:43

Uuuuuuuuuuuuuuuu , ce culori ...

Xandrinne

Xandrinne 1

18.08.2011, 13:11

Arata intr-un mare fel!

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:29

tare gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!