Tort cu rodii

de jolygina in Torturi, 10 Mar 2011 | 4604 vizualizari

 

acest tort il dedic mamici mele pe care o iubesc foarte mult cu ocazia luni femeilor si nu am putut sa ajung persoanal la ea sa-i daruiesc un martisor

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pentru umplutura si decor:
  • 3 cutii de frisca lichida de 200ml
  • 2 rodi
  • un compot de ananas
  • un plic de crema de ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu rodii:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma,  dupa care adaugam treptat zaharul , apoi galbenusurile frecate cu un praf de sare. Adaugam uleiul treptat si la sfarsit faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Tapetam o tava de cuptor cu faina si punem compozitia. Punem tava la cuptor circa 30-40 min la 150 de grade

Umplutura :

2 cutii de frisca le batem spuma dupa care le amestecam cu o rodie care a fost pasata cu blendarul. Astfel crema obtinuta o folosim pentru a umple foile

Asamblarea tortului :

Taiem blatul de pandispan in 2 pentru a obtine 2 parti egale , dupa care fiecare parte o taiem pe orizontal asa obtinem din blatul de pandispan 4 foi. Insiropam foaia cu sucul de la ananas dupa care punem pe prima foaie crema din frisca cu rodii, iar  a doua foaie o umplem cu ananas, iarasi cu frisca de rodii si la sfarsit cu ananas. Ornam cu cealata cutie de frisca si crema de cicolata care a fost facuta conform instructinuilor de pe plic, iar in mijlocul tortului punem fructele de rodii pentru ai da un aspect placut .

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu rodii-0
Tort cu rodii-1
Tort cu rodii-2
Tort cu rodii-3
Tort cu rodii-4
Tort cu rodii-5

COMENTARII (33)

jolygina

jolygina 1

02.12.2013, 17:07

virginica acum am vz ca nu am scris faina,se pun tot 5 linguri de faina!

melisamanciu

melisamanciu 1

02.12.2013, 18:30

SUPER

jolygina

jolygina 1

02.12.2013, 19:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!