Tort cu trei creme

de Micutza Luana in Torturi, 3 Sep 2013 | 2494 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 7 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • coaja de la o lamaie si o portocala
  • esenta vanilie
  • zahar vanilat

Crema 1:

  • un plic crema prajituri cu gust de lamaie
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • coaja de la o lamaie si zeama
  • esenta de lamaie

Crema 2:

  • un plic crema prajituri cu gust de ciocolata
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr ciocolata menaj
  • 50 gr nuca macinata
  • esenta de rom

Crema 3:

  • un plic crema prajituri cu gust de vanilie
  • 100 ml lapte
  • 2 lg zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un baton de vanilie
  • esenta vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei creme:

Blatul 

Se separa ouale. 

Albusurile se bat spuma cu un varf de sare  si jumatate din cantitatea de zahar . 

Galbenusurile se amesteca cu restul de zahar .

Se adauga galbenusurile peste albusul batut spuma, aromele si treptat faina . 

Se da la cuptorul incins 25-30 min. 

Intre timp ne ocupam de creme .

Crema 1 

Continutul unui plic il mixam cu laptele si toate aromele pana devine o crema destul de groasa . Se da la rece.

Crema 2 

Continutul unui plic il mixam cu laptele adaugam treptat ciocolata , nuca si restul aromelor apoi se da la rece.

Crema 3 

Continutul unui plic il mixam cu laptele si restul aromelor si se da la rece .

Dupa ce blatul s-a racit il taiem in 2 si incepem asamblarea .

Eu am pus prima data crema de vanilie , blatul , crema de cicolata , din nou blatul si la sfarsit am ornat tortul cu crema de vanilie . 

Pentru decor am folosit cicolata de menaj . 

 

 

COMENTARII (12)

Patricia Iordache 1

03.09.2013, 16:58

Foarte bun! Bravo!

merisor 1

03.09.2013, 20:26

babi5 1

03.09.2013, 20:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04