Tort cu trufe de ciocolata

de Miha in Torturi, 18 Aug 2009 | 22681 vizualizari

 

Un tort absolut delicios si ciocolatos! :))

Chiar daca a necesitat nitica vreme,mai ales coptul foilor,zic eu ca a meritat. Si mai presus de toate cel mai mult a meritat tati un asemenea tort,la implinirea unei varste rotunde. :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 6 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1/2 lingurita suc de lamaie
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 400 ml frisca lichida
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • 50 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2-3 linguri lichior de ciocolata
  • Pentru trufele de ciocolata avem nevoie de:
  • 250 g ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • 2-3 linguri lichior de ciocolata
  • 50 g grame cacao pt decor
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trufe de ciocolata:

Foi:

Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar pana se albesc.Se adauga cacaua dizolvata in apa fierbinte,mixand continuu.

Faina amestecata cu amidonul se incorporeaza in crema de galbenusuri.Se adauga si albusurile batute spuma tare cu restul de zahar,in 3 reprize.

Pe hartia de copt am desenat un patrat de 20/20 cm,am uns hartia de copt cu unt si am intins aluatul cu lingura in patratul desenat (3-4 linguri pentru fiecare foaie), fara sa se depaseasca marginile, nivelind suprafata.

Se coc foile in cuptorul incins la 180 g,in jur de 6-7 minute.Se acopera cu un prosop si dupa ce se racesc, se scot cu atentie de pe hartie (sunt subtiri si casante) si se pun pe un platou,cu hartie intre ele.

Crema:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca,la foc mic,pana aproape de punctul de fierbere. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata si se pune la rece cateva ore. Inainte de asamblarea tortului, se bate crema cu mixerul pana se intareste.Vom obtine o frisca ciocolatoasa,delicioasa rau. :)

Sirop:

Se da in clocot apa cu zaharul. Se ia de pe foc si se adauga lichiorul.

Trufe de ciocolata:

Ciocolata rupra bucatele mici sau data pe razatoarea mare,se pune pe foc impreuna cu frisca.Se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata,se adauga lichiorul.

Se pune la rece pentru cateva ore.

Compozitia se va intari destul de mult.Se ia cu lingurita din aceasta compozitie si se formeaza bilute cu mana bine unsa cu unt.Se tavalesc prin cacao,din abundenta.

Se pun pe hartie de copt si se baga la congelator pentru o ora.

Glazura:

Cacaoa o amestecam cu zahar,dupa care o "desfacem" cu smantana si apa.
Se pune vasul pe foc si se fierbe,in jur de 10 minute,pana se ingroasa putin.
Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata si omogenizam.

Super glazura! Multumesc Gabriela! :)

Asamblare:

Se insiropeaza fiecare foaie cu sirop cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema.

Glazuram si ornam cu trufele de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trufe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata decadent