Tort cu visine

de gaby_duceag in Torturi, 2 Iul 2011 | 3528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr visine + 5 linguri zahar + zahar vanilat
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • un vf. cutit sare
  • frisca pentru ornat (optional)- e bun si fara, daca nu aveti
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Va trebuie un vas bun, de care sa nu se prinda.

In reteta scria ca se tapeteaza vasul cu ceolofan si ca nu se intampla nimic. Eu nu am pus. Am vas grozav de bun.

As merge totusi mai degraba pe hartia pentru copt.

Asa ca:

-am curatat visinele de samburi, asta dupa ce le spalasem si le-am lasat la scurs.
Am pus pe fundul vasului visinele curatate, am presarat deasupra cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si m-am apucat de blat.

Am separat albusul de galbenus.
Am batut spuma albusurile cu un praf de sare apoi am inceput sa adaug treptat zaharul, lingura cu lingura batand pana s-a diluat.
Am adaugat galbenusurile si faina si am amestecat usor, usor.
Cand erau aproape omogenizate am adaugat uleiul.

Am turnat deasupra visinelor.
Am bagat in cuptorul preincalzit si am copt pentru 35 minute la aprox 165 grade. (faceti proba cu scobitoarea)

Am scos si am lasat sa se raceasca.
Reteta zice 10-12 ore:)) eu asa ceva nu pot.Am lasat 2 ore.

Am pus un platou deasupra vasului si cu o miscare ferma am rasturnat.

Am mixat smantana cu zahar si cu frisca obtinuta am facut un decor simplu , asa ca mine :))).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu visine 113038
retete culinare - Tort cu visine 113039
retete culinare - Tort cu visine 113040
retete culinare - Tort cu visine 113041
retete culinare - Tort cu visine 113042
retete culinare - Tort cu visine 113043
retete culinare - Tort cu visine 113045

COMENTARII (25)

Ligia Bxl 1

16.07.2011, 11:48

ceva deosebit bravooo

Angelina_Elena 1

26.05.2012, 16:04

Divin,minunat,splendid!Direct la favorite!

laura_n 1

11.03.2013, 15:28

vai ce bunaciune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D